Az utóbbi napokban többen is kérdezgették tőlem, hogy a Csemeteliget milyen jellegű játszóház lesz. Nos, kissé mindannyian meglepődtek a válaszomon, ugyanakkor úgy vettem észre, hogy mégis örömmel fogadták: a Csemeteliget nem játszóház lesz, hanem valami egészen más, valami, ami sokkal több, mint egy játszóház.

Úgy tapasztaltam, hogy vannak, akik Debrecenben csak a klasszikus játszóházakban tudnak gondolkodni, de ez nem csoda, hiszen Debrecenben lényegében nem is nagyon van más gyermekeknek szóló programlehetőség. Itt-ott néha napján lehet ugyan találkozni kisebb-nagyobb gyermekprogramokkal, azonban Debrecenben nincs arra példa, hogy többféle foglalkozás, tanácsadás, szolgáltatás egy helyszínen, komplex jelleggel, családias környezetben elérhető legyen.

Természetesen nem vagyok a játszóházak ellen, hiszen ha a gyermekünkkel az a célunk, hogy óránként 1300-1400 forintért lefárasszuk, akkor erre tökéletes helyszín egy játszóház. Hátrány azonban, hogy ezért a pénzért sehol sem kapjuk meg azt, hogy a gyermekünkkel esetleg foglalkozzanak is, fejlesszék a képességeit, netán valódi élményekkel gazdagodjon, s ne csak céltalanul rohangáljon, ugráljon. Ráadásul, ha van kisebb (0-3 éves) gyermek is a nagyobb mellett a családban, akkor ő már nem tudja úgy élvezni a játszóházi „iramot”, mint a nagyobbak, sőt sokszor egyenesen balesetveszélyes a szituáció. Az én kislányom is ebbe a korosztályba tartozik (1,5 éves), így számunkra teljesen felesleges kétszer annyi pénzt kiadni egy játszóházért, téve mindezt csupán 1 óra hosszáért… Persze a kislány is leülhet a sarokba játszani, de akkor meg hol marad a családiasság, miközben a nagyobbik szaladgál? Aki pedig vissza tudja fogni a nagy mozgásigényű gyermekét egy játszóházban, az kérem, jelezze, hogy hogyan csinálja 🙂

Miben fog eltérni a Csemeteliget a játszóházaktól?

Noha a ligetben is a mozgás és a játék kap főszerepet, de egy egészen más köntösbe – a mesék és a zene világába – öltöztetve. Karöltve mindezt azzal, hogy a szakmájukban kiemelkedő tudással rendelkező szakemberekkel lehet majd konzultálni különböző témakörökben, sokszínű klubtevékenységek lesznek, valamint sok minden más, amiket egyelőre még nem árulhatok el. No és a helyszín sem fog hasonlítani a játszóházakéra, mivel a Csemeteliget nem egy raktárszerű, egy légterű épületben helyezkedik el, hanem zöldövezeti környezetben, több helységből álló családi fészekként áll, ápolt, gondozott udvarral, kerthelyiséggel körülvéve.

A Csemeteligettel egy olyan minőségileg új és ár-érték arányban is helytálló szolgáltatás kerül a debreceniek és a környékbeliek kezébe, amit eddig még nem tapasztalhattak.

Hasonló jellegű szolgáltatásokkal már régóta nagy sikerrel működnek helyek Budapesten és a nyugati országrészben.

A Csemeteligettel mindez elérkezik Debrecenbe is.

Debrecenben, a Nagyerdő szívében, várhatóan 2017 szeptemberének közepétől nyitja meg kapuját a Csemeteliget, s ha kíváncsiak vagytok rá, hogy pontosan milyen szolgáltatásokkal vár majd benneteket, akkor kövessétek a honlapot és a Facebook oldalt is!