Bonné Posztós Réka
Bonné Posztós Rékapszichológus, integratív gyermekterapeuta
9 éve foglalkozom gyerekekkel és gyerekcsoportokkal. 3 évig dolgoztam óvodapszichológusként, mindaddig, míg saját kis királyfim meg nem érkezett hozzám.
Egész életemet végig kísérte a mesék és az alkotás szeretete, melyet családom nő tagjai hagytak rám örökül. Nem véletlen, hogy életutam során választásaimat mindezek irányába tettem meg és segítő tevékenységemben kiemelt helyet kapnak. Küldetésemnek tartom a gyermekek életének megkönnyítését, fontos számomra, hogy közvetítsem a családok felé az együtt töltött hasznos idő és a családban rejlő megtartó erő pótolhatatlanságát.

Miért szeretnék segíteni?

Óvodapszichológusként nagyon sok gyerkőccel találkoztam. Sokszor láttam, hogy egy-egy gyereknek nehézséget jelentett, hogy reggel könnyek nélkül tudjon elbúcsúzni a szüleitől. Sokuk ilyen vagy olyan okok miatt nem talált hangot kortársaival, valamiért nehézkes volt számukra a barátkozás, a közös játék. Volt, akinek megszólalni is kihívás volt a gyerekek és a felnőttek előtt. Volt, aki nem tudta még jól érvényesíteni akaratát, ezért háttérbe kerültek az ötletei, vagy épp ellenkezőleg, erőszakosabban próbált érvényt szerezni azoknak, amiért aztán társai nem szerettek játszani vele. Volt olyan, akinek veszíteni volt nagyon nehéz a játékokban vagy a szócsatákban, de olyan is, aki a győzelmét nem tudta megfelelően megélni. Sokszor fordult felém a szülők kérdő-kérő tekintete: hogy segítsen gyermekének ezekben a helyzetekben, mit tegyen, hogy gyermekét boldog mosollyal az arcán hagyja ott az óvodában és elégedett jókedvet lásson ugyanezen a pofikán, amikor délután újra találkoznak.

Célommá vált, hogy a gyermekeket és a családokat olyan eszközökkel segítsem, melyek révén a gyermek biztonságban, nyugodtan és kiegyensúlyozottan tud működni mindennapjaiban, amik lehetővé teszik számára, hogy kicsi élete kihívásaival bátran szembenézzen és elégedettséget élhessen meg ezekben a helyzetekben. Mindemellett azt is kiemelten fontosnak tartom, hogy segítsem a családokat abban, hogy együtt -családként- jól és élvezetesen tudjanak időt eltölteni, mindannyiuk érdekében.

Miért tudok segíteni?

Munkám során szerzett tapasztalataim olyan módszerek keresésére sarkaltak, amelyek lehetővé teszik, hogy a gyermekek igényeihez a lehető legjobban tudjak alkalmazkodni. Ezt biztosította számomra az integratív gyermekterapeuta képzés, mely által megfelelő módszertani repertoárhoz jutottam.

Mit csinálok a Csemeteligetben?

A Lehetsz Király! fejlesztő foglalkozásokat koordinálom és vezetem.