Dr. Aukszi Tamás
Dr. Aukszi TamásA családtámogatások szakértője
38 éves vagyok, a családtámogatások szakértője, tanácsadója, a Jogvadász és a Családtámogatások internetes oldal szerzője. A jogász végzettségem mellett ingatlanforgalmi szakjogász képesítéssel és jogi szakvizsgával is rendelkezem. Feleségemmel, 5 éves kisfiammal és 1 éves kislányommal élek Debrecenben.

Miért szeretnék segíteni?

Azért, mivel azt tapasztaltam, hogy nincs olyan fórum, ahol a szülők, a kismamák a családtámogatásokkal kapcsolatos kérdéseikre érdemleges választ kapnának. Ezért is indítottam a közérthető, könnyed, személyes hangvételű, de mégis komoly problémákra választ adó említett két internetes oldalt, amikkel a családtámogatások kapcsán a szülők segítségére lehetek.

Miért tudok segíteni?

Azért, mert 10 évet dolgoztam a Debreceni Törvényszék kötelékében: voltam ügyintéző, bírósági fogalmazó és titkár. A bírósági tárgyalásokon való részvétel révén bőven szereztem tapasztalatokat a családi jog területéről, részt vettem a bírósági félfogadási napokon (panasznapon), ahol jogi tanácsokat adtam mindenféle ügyes-bajos jogi dolgokkal kapcsolatban, főként családjogi ügyekben, ezért alaposan beleástam magam a családtámogatások rendszerébe.

Mit csinálok a Csemeteligetben?

A családtámogatások témakörében tanácsadást tartok.

A szolgáltatás 2018. december 31-ig szünetel!

Mi történik a személyes tanácsadáson?

A számotokra legmegfelelőbb időpontban, személyesen tőlem kaptok választ a családtámogatásokkal kapcsolatban felmerült valamennyi kérdésetekre:

  • tájékoztatást kaptok a családtámogatási rendszer felépítéséről,
  • megbeszéljük, hogy mikor, milyen családtámogatási formákra vagytok jogosultak,
  • megtudhatjátok, hogy mettől meddig fogjátok kapni az összegeket,
  • kiszámolom, hogy pontosan mekkora összegű támogatást fogtok kapni,
  • ismertetem a „kiskapukat”, illetve kiderül, hogyan jártok anyagilag a legjobban,
  • végigjárjuk „a családtámogatások útját” 1, 2, 3 vagy több gyermek vállalása esetén,
  • választ adok minden felmerülő kérdésre.

A tanácsadás alkalmával nincs időkorlát!

Beszélgethetünk 1 órán át, de eltölthetünk együtt akár 2-3 órát is. A tanácsadás mindaddig tart, amíg van kérdés, s addig nem állunk fel az asztaltól, amíg minden kérdés nincs megválaszolva! A tanácsadás hétköznapokon 17 órától vehető igénybe, illetve hétvégén bármikor.

Amennyiben felelős gyermekvállalásban gondolkodtok és több év távlatára tekintetek előre, akkor azért, hogy egy biztosan kikalkulált bevétellel nyugodtan tudjatok számolni, s biztonságos anyagi háttér álljon a gyermeknevelés mögött, akkor egy hosszú évekre szóló tanácsadás egyszeri díjának megfizetése csak hasznot hozhat. Ráadásul lehet, hogy tanácsadás hiányában évekig elestek mondjuk havi több tízezer forintos támogatási összegtől, mert nem tudtátok, hogy jár és nem igényeltétek.

Minden további részlet, a munkadíj összege, valamint a jelentkezési lehetőség az alábbi gombra kattintva érhető el.

Amennyiben személyes tanácsadást nem igénylő egy-két kérdésed van csak, abban az esetben javaslom a Kérdezz-Felelek szolgáltatás igénybe vételét.

További információk a személyes tanácsadásról