A július hónap is elég hosszúra sikeredett, de mégis úgy érzem, hogy hamar elszaladt. Mire feleszmélek, már itt van a nyitás időpontja, szeptember. Nemrég még fél évről, 4 hónapról, 2 hónapról beszéltem, most pedig már alig több, mint egy hónap és ha mindenki úgy akarja, akkor megnyit a Csemeteliget. Szóval az idő gyorsan szalad, a hónapok pedig tevékenyen telnek. Visszagondolva a júliusra, nem volt időnk unatkozni egy percet sem. Lássuk a főbb történéseket!

  • Megállapodást kötöttünk dr. Bíró Liliána orvossal, aki IBCLC szoptatási tanácsadó és babamasszázs oktató is, hogy ő fogja vezetni a Csöpp Kincs Szoptatási Klubot a Csemeteligetben. Lili egy komplett előadássorozatot dolgozott ki, mely DESZÉP néven fog futni a Csemeteligetben, vagyis a Debreceni Szoptatós Édesanyák Programsorozata névre hallgat. Lili ezen kívül babamasszázst is fog tartani, akár már szeptember-október hónaptól, ha összeáll az első csoport. A babamasszázs tanfolyam 5 alkalmas, a Lili által oktatott masszázs a gyermekek 7 éves koráig alkalmazható.

  • Az Életpszichológia – Nap utcai Tanácsadó Központ közreműködésével Debrecenben elsőként elindul a várandós anyuka/kismama klub. Ezzel is szeretnénk segíteni a várandósokat már az első pillanattól fogva. Szintén az ő közreműködésükkel indul útjára a kora baba-mama klub a Csemeteligetben, ami a koraszülött gyermek problémáival fog foglalkozni.

  • Közhírré tétetett, hogy a Mesemondólány megérkezett Debrecenbe, azaz útjára indulnak a Bábos Mesekuckó foglalkozások kizárólag a Csemeteligetben! A Bábos Mesekuckó egy országszerte híres és népszerű, védjegyzett baba-mama foglalkozás az 1,5-4 éves gyermekek számára. A foglakozás során mesélünk, bábozunk, mozgunk és alkotunk.

  • Csiri-biri torna a Csemeteligetben! A Csiri-biri torna egy védjegyes baba-mama foglalkozás, mely 2005-ben született meg és az elmúlt 12 évben országos népszerűségre tett szert. A járni/totyogni tudó korosztálytól egészen az ovis kor elérésig várjuk a gyermekeket, azaz 1-1,5 éves kortól – 4 éves korig. A Csiri-biri torna egy olyan zenés-mozgásos, vidám, lendületes foglalkozás, ahol a kicsik a megszokottól eltérő mozgásformákkal és mozgásfejlesztő eszközökkel ismerkednek meg. A torna azokat a készségeket fejleszti, melyre ebben a korban a leginkább szükséges odafigyelni: egyensúlyérzék, nagy- és finommotorika, ritmusérzék, figyelem, koordinációs képesség. Ezen túl a gyermek társasághoz szokhat, bátrabbá, nyitottabbá válik, kezdeményező képessége javul. A Csiri-biri torna hetente 3 alkalommal lesz elérhető.

  • Szoros együttműködést kötöttünk a TRIO Harmony-val. Az együttes 3 fiatal, mosolygós, kedves anyukából áll, akik hegedűn, csellón és fuvolán játszanak. A kismamák Pocakkoncertet hallhatnak tőlük, míg az óvoda előtti korosztály Pöttömkoncertet. Ezen kívül a TRIO Harmony egyes tagjainak közreműködésével elindul a Hangszeres zenebölcsi is (csellóval/hegedűvel/fuvolával) hetente 3 alkalommal.

  • Két játék is véget ért július hónapban. Az 500 like-ot meghaladva az oldalkedvelők leírhatták, hogyan képzelik el a Csemeteligetet. A játékban véletlenszerű sorsolással 3 anyuka nyert 1-1 db 5 alkalmas bérletet a Csemeteliget bármelyik általuk választott foglalkozására. Lezárult  az igényfelmérő kérdőív kitöltésének a lehetősége is, melyet 168 fő töltött ki, ebből 126 fő adta meg e-mail címét. Számukra a 10%-os kupon kiküldésre került, melyet az első bérletük vásárlásakor válthatnak be. Ha valaki nem kapta meg, kérem jelezze!

  • Elindítottuk a Csemeteliget Youtube csatornáját, ahol az élő bejelentkezések mellett megtekinthetők lesznek a szolgáltatásokról, valamint a foglalkozásokról készült felvételek is!

  • A Facebook oldalunkat kedvelők és követők száma több, mint 350 fővel nőtt egy hónap alatt! Minden régi és új követőnknek köszönjük a bizalmat! Kövessétek az oldalt, mivel a legfrissebb hírekhez, információkhoz ott juthattok hozzá!

  • Kialakult és véglegesítődött a délelőtti órarend, melyet hamarosan közzé fogok tenni. A délutáni órákkal kapcsolatosan a megállapodások 80%-ban már megszülettek, jelenleg az időpontok összehangolása történik.

  • A legtöbb anyukát a kávé tölti fel a mindennapokban. Ezúton jelentem be, hogy a Csemeteligetben lesz kávé! (és tea is) 🙂

A fenti dolgok csak a legfontosabbak, ezen kívül még annyi minden történt, hogy felsorolni is nehéz (többek között egyes belső munkák megrendelése, bútorzat összeállítása, kellékek beszerzése). A jó hír, hogy már látom a munka végét és remélhetőleg a munkánk eredményessége a tetszésetekben fog megnyilvánulni.

Köszönöm a figyelmet.

Üdv: Anita