Erdélyi Anita
Erdélyi AnitaBábos Mesekuckó és Csiri-biri torna vezető
35 éves vagyok, 2 gyermek édesanyja. Kisfiam 6, kislányom 3 éves. Végzettségemet tekintve közgazdász, gazdasági agrármérnök, vállalkozásszervező és pénzügyi szakember vagyok. A gyermekeimmel együtt töltött idő alatt családi napközi vezetői, óvodai dajka és babysitter képesítéseket is szereztem. Ezen túl számos baba-mama foglalkozásvezetői képzést is elvégeztem, többek között a Bábos Mesekuckóét és a Csiri-biri tornáét.

Miért szeretnék segíteni?

Egyrészről azért, mert a gyermekek számára 7 éves korukig a mese, a mozgás, a zene és a játék a legfontosabb dolog az életükben. Ezt a négy elvet építettem be a Csemeteligetbe, a foglalkozások tematikájába, a szakmai programba. Másrészről, és az előzővel szoros összefüggésben, azt tapasztaltam az itthon töltött évek alatt, hogy jó időben ki tudunk mozdulni a gyermekkel, rossz idő esetén viszont állandó problémaként merül fel a hová menjünk, hol mozogjunk, hogyan fárasszam le a gyereket kérdés. Rövid felmérést követően megállapítottam, hogy Debrecenben nem elérhetőek azok a baba-mama foglalkozások, melyek a fővárosban és a Dunántúlon nagy népszerűségnek örvendenek. Amikor a gyermek már otthon azt kérdezi az anyukájától, hogy Eszti néni milyen mesét fog bábozni nekünk a héten?, vagy vajon milyen eszközöket vesz elő Ildi néni a Csiri-biri tornán? Amikor egy baba-mama foglalkozáson azt látod, hogy a gyermek rendkívül élvezi, az anyuka örömmel hozza a csemetéjét, a foglalkozásvezető pedig szívvel lélekkel vezeti a foglalkozást, és a gyermekekért él, leírhatatlan dolog. Szeretném átadni a mese, a mozgás, a bábozás és az alkotás élményét a gyermekeknek, és ezzel hozzájárulni személyes fejlődésükhöz.

Miért tudok segíteni?

Azért, mert az elmúlt években az anyukák és gyermekek igényeit, valamint a különböző baba-mama foglalkozásokat elemeztem és vizsgáltam. Több, országszerte népszerű és védjegyzett foglalkozásvezetői képzést végeztem el, melyet az előzött meg, hogy rendszeresen feljártam Budapestre és a Dunántúlra a foglalkozások megtekintése és hospitálása végett. Ezen túl közel 5 éve játékokat készítek természetes alapanyagokból. A játékok között saját találmányú társasjátékok és egyéni, fejlesztő játékok is megtalálhatók.

Mit csinálok a Csemeteligetben?

Azon túl, hogy megálmodtam, koordinálom is a Csemeteliget életét, a Bábos Mesekuckó foglalkozásokat vezetem és Csiri-biri tornát tartok.