Korondánné Ferenczi Gabriella: dúla, kismama jóga oktató, babás jóga oktató

Miért szeretnék segíteni?

Egy baba születése nagy változást hoz mindenki életébe: az anyáéba, az apáéba, a testvérekébe, és a tágabb családéba is. Újraértelmeződnek a feladatok, a szerepek, átszerveződnek a hétköznapok. Mindeközben rengeteg információ zúdul a családra, amelyek között gyakran nehéz eligazodni. Ez igaz a várandósságra, a szülésre és azt követő időszakra is. Munkám során úgy tapasztalom jól jön ilyenkor valaki, aki idegenvezetőként tudja segíteni a párokat, és megerősíti őket kompetenciájukban, aki támogatja őket a családi rendszer újraszervezése közben úgy, hogy közben megtalálják a számukra legmegfelelőbb megoldásukat, a saját útjukat.

Miért tudok segíteni?

Az elmúlt években sok nőt és párt kísérhettem a három vagy több tagú családdá válás útján dúlaként, kismama és baba-mama jóga oktatóként. A hozzám fordulókat tanácsadással, szülésfelkészítéssel, szüléskíséréssel és szoptatás támogatással csoportos és egyéni alkalmakon segítem, hogy megfelelő, naprakész és bizonyítékokon alapuló információk birtokában saját szemléletükkel összhangban álló tájékozott döntéseket tudjanak hozni a babájuk érkezésével kapcsolatban. Tudásomat folyamatosan bővítem, több dúlaképzésen vettem részt, a szoptatás körüli ismereteimet a Szoptatásért Magyar Egyesület kurzusán volt alkalmam mélyíteni. Jelenleg az ELTE Pszichológiai Intézetének Perinatális Szaktanácsadó képzésén készülök másoddiplomát szerezni. Ezek mellett három gyermek édesanyjaként természetesen nagyban támaszkodom saját tapasztalataimra is.

Mit csinálok a Csemeteligetben?

A kismama jóga és a babás jóga foglalkozásokat vezetem.

Ezen túlmenően pedig tervben van a 2019-es évben nagy népszerűségnek örvendő kismama klubunk folytatása is, azok számára, akik babára készülnek, babát várnak, vagy épp már pici babákkal érkeznének hozzánk. Ezeken az alkalmakon egy-egy téma köré szerveződik a beszélgetés, ahol a az információ átadáson kívül lehetőség nyílik a saját tapasztalatok megosztására, az egymástól való tanulásra is.