A Kerekítő egy országos védjegyes baba-mama foglalkozáshálózat négyféle programmal. Mondókás móka, Bábos torna, néptáncos Tippentő és Ovimóka foglalkozás. Határon innen és túl több mint 80 foglalkozásvezető, több mint 120 helyszínen, több mint 200 csoportban tart Kerekítő baba-mama foglalkozásokat 0-3 éves korig.  Közös vonásuk a népi mondókák, ölbeli játékok, népdalkincsünk, népi gyermekdalok felelevenítése.

A Csemeteligetben a Kerekítő Mondókás Móka foglalkozás érhető el minden szerdán 10 órától. A foglalkozást Majorosné Tóth Eleonóra tartja.

A Kerekítő foglalkozáson számos népi eredetű, közkedvelt és kevésbé ismert ölbeli játékot és mondókát találnak a szülők, nagyszülők és pedagógusok a kicsik nagy örömére. A Kerekítő egy közösség is, ahol a népköltészet kincsei, az ölbeli játékok, az érzelmi biztonság, a korai kötődés, a művészeti nevelés, a természetközeli megoldások előtérben vannak. Élő közösség, csoportokkal  és on-line közösséggel a  Facebookon. A foglalkozásokat óvoda-, zene-, dráma-, néptáncpedagógusok, zenetanárok, népi énekesek tartják legjobb tudásuk szerint, a szakmai színvonal és személyesség kettős égisze alatt.

A Kerekítő szó számunkra a világ kerekségét fejezi ki. A kicsik számára a világ elsőként az anyuka ölében, a közös játékban, érintésben, mosolyban, ölelésben kerekedik ki. Ez a meghatározó élmény egy egész életre szól és a felnőttkori boldogulás alapja is. A “Kerekítő”  egyébként Kányádi Sándor egyik gyerekversének a címe is, amiben minden játékosan kerek.

Forrás: kerekito.hu