Az oldal készítés alatt áll.

A Csöpp Kincs Szoptatós klub célja a debreceni és környékbeli anyukák számára a szoptatás megkönnyítése, valamint az ezzel kapcsolatosan felmerülő témák megbeszélése, kérdések szakember általi megválaszolása családias hangulatban, baba-mama barát helyen. A klub vezetője dr. Bíró Liliána orvos, IBCLC szoptatási tanácsadó. A klubot 2 heti gyakorisággal tartjuk, előre láthatólag szerdán vagy pénteken délután.

A klubban komplett 6 alkalmas előadássorozat hallható, melyben többek között szó esik az igény szerinti szoptatásról, az altatásról, a nyugtatásról, a hozzátáplálásról, a baba fejlődésének, növekedési ütemének témaköréről, valamint arról is, hogy új családtag születése esetén hogyan segíthetnek a barátok, rokonok.

Számunkra az anyatejes táplálás a várandós lét meghosszabbítását szimbolizálja. A szoptatás egy olyan testi és lelki köldökzsinór a baba és a mama közt, mely semmi mással össze nem hasonlítható. Testi, mert a meleg összebújások, a kortyoló hangok, a kis szájacska szélén lecsorduló tejcseppek, majd az azt követő édes álom érzése szavakkal leírhatatlan. A szoptatás lelki köldökzsinór. Mindemellett az anyatej rendkívül fontos táplálék a babáknak.

Az anyatejes táplálás világnapja minden év augusztus első napján kerül megtartásra, de nem csak ez az 1 nap az, amikor beszélni kell róla. Hisszük, hogy ha folyamatosan fenntartunk valamit, akkor érhetünk el vele társadalmilag is látható, érzékelhető változást, s a szoptatás olyan dolog, melyről folyamatosan kell, kellene beszélnünk. Ezzel tudunk segíteni. Ezért kelt életre a Csemeteligetben is ez a klub, ahol folyamatosan információkat kaphatnak a váradósok és az édesanyák.

A Debreceni Szoptató Édesanyák Programsorozata (DESZÉP) tehát egy olyan 6 alkalmas előadássorozat és azt követő klubbeszélgetés, melynek segítségével számtalan kérdésre választ kapnak a várandós és a szoptató anyukák, érdeklődők.

  • Gondjaid vannak a szoptatással?
  • Nem tudod, jól csináljátok-e?
  • Sokféle dolgot hallottál erről, s nem tudod, kinek higgy?
  • Sírós, nyugtalan a babád?
  • Sokat ébred éjszaka?
  • Állandóan mellen szeretne lenni?
  • Ha leteszed, sír?
  • Szívesen beszélnél más mamákkal, akik ugyanebben a cipőben járnak?
  • Szeretnéd hallani egy szakember véleményét?
  • Vagy épp ellenkezőleg: nagyon jó tapasztalataid vannak, amiket szívesen megosztanál másokkal?

Akkor a Csöpp Kincs Szoptatós Klubban téged várunk!

Egy hely, ahol bátran felteheted a kérdéseidet, elmondhatod a véleményedet. Családias légkörben, anya- és bababarát környezetben. Minden alkalommal más-más témát beszélünk meg közösen. Megosztjuk egymással a tapasztalatainkat, és elhangzanak a legújabb, szoptatással kapcsolatos információk, amiket a mindennapokban is tudsz hasznosítani.

Gyertek el a babáddal, próbáljátok ki!

Ha rendszeresen látogatod a klubot, klubkártyát is kapsz, ami további kedvezményekre jogosít a Csemeteligetben.

2017 szeptemberétől várunk a Csemeteligetben!

Havonta egyszer találkozunk Mi, babahordozós debreceni anyukák. Egy kötetlen délelőttöt töltünk együtt, ahol fő témánk a babahordozás.

Megismerkedünk egymás hordozási szokásaival, tapasztalataival, kipróbáljuk egymás hordozóeszközeit.

A találkozók célja nemcsak a közösség építése kisgyermekes anyukák, családok részére, hanem a korszerű, és személyes tanácsadás, tapasztalatcsere babahordozás és más kapcsolódó témák körében.

A Debreceni Hordozós Klub, mint öntevékeny csoport 2015-ben alakult, folyamatosan fejlődő közösség, amelynek tagjai aktívan részt vesznek a közösség építésében, programok szervezésében.

Minden alkalmunkon lehetőség van számos babahordozó eszközt kipróbálni, amelyet a csoport tagjai bocsátanak egymás rendelkezésére. Évente pár alkalommal meghívott vendégként fogadunk hazai hordozóeszköz gyártót vagy forgalmazót, hogy a tagok a hazai hordozókkal is megismerkedhessenek, ne csak a külföldiekkel.

A babahordozás mellett vendég előadókat hallgattunk meg gyógytorna, mosható pelenkázás, környezettudatos életmód, szoptatás stb. témakörében.

Klubunk 2016-ban aktív résztvevője volt a Debreceni Születés Hete programsorozatnak, ahol vetélkedővel kedveskedtünk az érdeklődőknek. Szintén ebben az évben csatlakoztunk az egyik helyi adománygyűjtő programhoz, amely során édességeket gyűjtöttünk rászoruló gyermekek részére.

2017 szeptemberétől várunk Téged is a Csemeteligetben!

Az oldal készítés alatt áll.