Kinek ajánljuk a Lehetsz király! fejlesztő foglalkozásokat?

Középső és nagy csoportos óvodás gyerkőcöknek amennyiben

– bátortalanok a barátkozásban, nehezen szólalnak meg és/vagy kezdeményeznek kapcsolatteremtést idegen környezetben,
– szükségük van arra, hogy a stratégiai-logikai gondolkodásuk fejlődjön,
– nehézkes a kudarctűrési és együttműködési készségük,
– kihátrálnak a versengő helyzetekből.

A Lehetsz király! program célja a gyermekek mindazon képességeinek fejlesztése, melyek nagy jelentőséggel bírnak a sikeres életpálya indítása során, és a kiegyensúlyozott, boldog emberré válást segítik. Fontosnak tartjuk, hogy gyermekeink képességei azokon a területeken erősödjenek, melyek leginkább céljainkat szolgálják: érzelmi intelligencia, szocializáció, konfliktuskezelés, logikus gondolkodás, stratégiaépítés. A program sajátossága, hogy ezeket a képességeket komplex módon közelíti meg, a gyermekekhez leginkább közel álló tevékenységeket kínál.

A foglalkozások alkalmával felhasználjuk a mese, a bábozás, és művészetek eszközeit, melyekkel a gyermekek érzelmi intelligenciáját magasabb szintre emeljük. Fontos szerepet kapnak továbbá a szituációs játékok, melyek bővítik szociális képességeik repertoárját, ezek megkönnyítik a mindenkori közösségbe való beilleszkedést, az emberi kapcsolatok kiépítését, segítik kommunikációs képességeik fejlődését.

Gyermekeink képesek lesznek a lehetőségekből nyertes helyzetek teremtésére és az útjukba kerülő konfliktusok sikeres megoldására. A sikeres és boldog ember fejlődésében kiemelkedően fontos szerepet kap az intelligencia, a logikus gondolkodás, a stratégiaépítés és a kreativitás. Programunkban kiemelt helyen szerepel ezeknek a területeknek a fejlesztése. A gyermekek képességeinek felmérése, erősítése, fejlesztése egyéni megközelítéssel és komplex módon történik. A gyermekeket minden nap a mesék világa várja, varázslatos történeteken át vezetjük őket át útjukon. Ezen az úton önmaguk által készített játékokon keresztül lépkednek előre.

Foglalkozásinkon a fenti területeken segítjük a gyerekeket úgy, hogy közben jól szórakozunk, játszunk, társasozunk és saját készítésű társasjátékokat gyártunk! Mesélünk, énekelünk, táncolunk és kézműveskedünk!

Ha úgy gondolod, szeretnéd gyermekednek biztosítani ezt az élményt és lehetőséget, keress minket bizalommal.

A Lehetsz király! foglalkozások szerdánként 17 órakor tartjuk a Csemeteligetben.

A foglalkozásokat Bonné Posztós Réka tartja.