Már egy hónap is eltelt azóta, mióta megírtam az utolsó blogcikkem. Elkezdtem egy blogsorozatot, melyben azt szerettem volna nektek leírni, hogy:

Talán ha így egyben látjátok majd ezeket a cikkeket, akkor megértitek azt, hogy miért is jön létre a Csemeteliget. Tudom, hogy sokan már tudjátok. A visszajelzéseitekből érzem, hogy kezd átjönni, sőt sokak számára már át is jött az, ami valójában a Csemeteliget lesz.

A Csemeteligetben bár lesz játszóhely, de a Csemeteliget nem lesz játszóház. A Csemeteligetben lesznek fejlesztő foglalkozások, ugyanakkor a Csemeteliget nem lesz fejlesztőközpont. Nem a különböző terápiás foglalkozásokra (Ayres TSMT, stb…) építettem az egészet, hanem arra, hogy a mese, a mozgás, a zene és a játék jegyében értelmes órákon vehessen részt a bölcsis, ovis korú gyermek. (Fejlesztő pedagógus és logopédus azért lesz, mert Ti kértétek a kérdőívben még júliusban.) Szóval nem leszünk játszóház, és nem leszünk fejlesztőház.

Akkor mégis mi a CÉLom a Csemeteligettel?

Gondoljunk csak bele, hogy milyen problémák, megoldandó feladatok várnak ránk, édesanyákra nap, mint nap? Érezted már úgy édesanyaként, hogy szeretnél kicsit többet anyukákkal beszélgetni, és nem csak elrohanni egymás mellett a játszin, utcán bárhol? Szeretnél egy anyaközösséghez tartozni? Érezted már azt, hogy szeretnéd egy kicsit változatosabb baba-mama foglalkozásra elvinni a babád? Érezted-e már azt, hogy szükséged lenne heti 1-2-3 délelőttre, vagy akár csak 2-3 órára, hogy utolérhesd magad? Érezted-e már azt, hogy szeretnéd egy több korosztályos helyre elvinni a gyermekeid, ahol a kicsi is biztonságban játszhat a nagyobbaktól? Érezted-e már azt, hogy a hosszú téli estéken jó lenne valahová kimozdulni, egy kicsit lekötni az ovis gyermeked, miközben a bölcsis korúak is tudnak játszani? Szeretnél-e gyermekednek egy igazán egyedi szülinapot varázsolni, ahol nem csak a rohangálásról és az időkorlátról szól a szülinap, hanem Csemetéd van a középpontban? Szeretnéd, ha a gyermeked szocializálódna, de még nem szeretnéd bölcsibe vinni?

Ezekkel a problémákkal küzdünk mi, debreceni anyukák napról napra, évről évre. Hiszem azt, hogy a felsorolt problémákra létezik megoldás. Hiszem azt, hogy a Csemeteliget megszületésével jobbá tesszük az édesanyák, babák, gyermekek délelőttjeit, délutánjait, mindennapjait. A változást szolgálom azzal, hogy a Csemeteligetben olyan szolgáltatásokat nyújtunk majd, melyek számos anyuka és család helyzetét megkönnyítik. Mindezt olyan környezetben tesszük, mely valóban baba-mama barát hely. Légy te is a Csemeteliget látogatója!

Ezért születik meg a Csemeteliget. Célom tehát nem más, mint megoldást nyújtani az édesanyák felmerülő problémáira. Legyen az az édesanya társaságkeresése, a gyermek szocializációja, klubokban való részvétel, ovis foglalkozás, baba-mama foglalkozás, anya angol tanfolyam, tanácsadásra való igénye, a gyermek szülinapja, netán co-working vagy gyermekfelügyelet…

Hiszem azt, hogy a Csemeteliget létrehozásával a változást szolgálom, útban egy baba-mama barát Debrecen felé.

Ha hiszel a Csemeteligetben, ha hiszel abban, amiért csinálom, oszd meg ezt a bejegyzést, hogy másokhoz is eljusson.

Köszönöm!

Anita.