Óvodai előkészítő a Csemeteligetben! – azaz miniovi. Közösségbe szoktatás, napirend kialakítás, foglalkozások, játék, tízórai. A Módszertani Intézet által jóváhagyott program!

Miniovinkat azok számára ajánljuk, akik a bölcsődétől rugalmasabb megoldást szeretnének találni, akár 2-3-4-5 délelőttre.

A minioviban a gyermekek családból óvodába való beszoktatását kívánjuk elősegíteni elsősorban azon gyermekek számára, akiket a szülők még nem szeretnének bölcsődébe járatni, vagy éppen az otthon lévő kis tesó miatt még nem dolgoznak, s így nem tudják bölcsődébe járatni a nagyobbik gyermeket. Azon édesanyák számára is megoldást nyújt a program, akik otthonról dolgoznak, vagy épp iskolába járnak és szeretnének néhány délelőtt hatékonyan tevékenykedni. Az előkészítőt hétfőtől péntekig 9-12 óra közt tartjuk szakképzett és gyakorlott csecsemő-és kisgyermeknevelők segítségével:Nagy Fruzsinával, Szabó Mihálynéval (Marika). A nevére kattintva elolvashatod a bemutatkozását!

A minioviban lehetőséget biztosítunk arra, hogy az anyukák egyszerre járjanak közösségbe a gyermekükkel, ugyanakkor minden gyermek egyéni gondozási igényeit figyelembe vesszük. A gyermekek használhatják a csoportszobán túl az új játékokkal gazdagon felszerelt játszószobát, a beltéri sóhomokozót  is, ezen kívül minden nap különböző fejlesztő foglalkozást is tartunk a számukra.

A gyermekek számára ebben  a korban legfontosabb a szabad játék. Fejlesztő foglalkozásaink során a játéktevékenységéből nem emeljük ki a gyermeket, szabadon engedjük bekapcsolódni a foglalkozásba. Miniovinkban minden nap van hangos mese/mesesarok, kézműveskedés és mondókázás, ezen felül pedig hétfőn Bábos Mesekuckó, kedden Gitáros Mókaóra, szerdán Kerekítő Mondókás Móka, pénteken pedig Csiri-biri foglalkozás.

A gyermeknek friss gyümölcsöt, péksüteményt, vagy szavatossági időt tartalmazó bontatlan csomagolású terméket (joghurt, keksz) adunk tízóraira. A minioviban arra törekszünk, hogy megkönnyítsük a gyermekek szocializációját, fejlesszük képességeiket, hozzászoktassuk a gyermekeket a napirendhez, melynek később, az óvodában is előnyét fogják élvezni.

Az ovi előkészítőbe a már biztonságosan járni tudó gyermekeket várjuk. Természetesen lehetőség van pelenkázásra, cumisüveg és etetőszék használatára is. A szolgáltatás igénybe vehető minden hétköznap, de akár csak 2-3 napra, illetve heti 5 napos időtartamra vagy akár egész hónapban is. A beszoktatást követően az édesanyák nyugodt szívvel  hagyhatják a gyermekeket a Csemeteligetben.

Pozitív megerősítés számunkra az, hogy a fővárosban már évek óta tartanak ezek az óvoda előkészítő programok, melyeket a gyermekek és az anyukák is nagyon kedvelnek, a visszajelzések alapján valóban egy hidat képez az otthon töltött idő és az óvoda között, könnyebb az elválás, és az óvodába történő beszoktatás is.

Sok szeretettel várjuk csemetédet a minioviban!

“Az első perctől kezdve lelkes követője voltam a Csemeteligetnek. Ott voltam a legelső bemutató napon és habár akkor még nagyon picinek éreztem a kislányomat a Ligethez, biztos voltam benne, hogy visszatérünk. A nyitást követően, 1 évvel később kezdtünk el járni. Az első perctől kezdve imádtuk mindketten. Amellett hogy színvonalas foglalkozásokon vettünk részt, őszinte barátságokkal gazdagodtunk, amiért nem lehetek elég hálás a Ligetnek.
A miniovit Anita tanácsára – aki akkor már nagyon jól ismert minket- csak januárban kezdtük el és még akkor is picit félve engedett a kérésemnek, mert úgy érezte korai lesz ez még nekünk, nem biztos hogy készen állunk… Valóban nehezen indult a beszokás és nem csak Bellának, hanem nekem is nagyon nehéz volt az első 3 nap. Valószínűleg, ha akkor nem kapom meg azt a fajta támogatást mind Anitától és Anettől mind pedig a Gondozóktól, amit megkaptam akkor, most nem írhatnám le mennyire szerettük ezt a 7 hónapot. Ha valaki megkérdezi, mit adott nekünk a Csemeteliget csak annyit felelek: egy második családot!❤️
Mindenkinek jó szívvel ajánlom, mert a legféltettebb kincsünk, a gyermekünk, egy olyan szerető, családias, és minőségi közegben kezdi el a közösségi életét, ami egész életére meghatározó lesz. Örökké hálás leszek Anitának, Anettnak, Fruzsinak es Marika néninek egyaránt mindazért a szeretetért, amit a kislányom (és én is) ezalatt az összesen 1 ev alatt kapott/kaptunk Tőlük. Köszönjük!!”

Bella és anyukája Ági

“21 hónap van a Zolika és Zoja között, azaz Zolika még nem volt 2 éves, amikor a húga érkezett és bármennyire azt gondoltam ki tudom elégíteni két ilyen kisgyerek igényeit be kellett látnom ez nem megy. Ekkor került képbe a Miniovi, ahol Zolika megkapta a neki szükséges figyelmet, fejlesztést, játékot és társaságot. Rohamosan fejlődött már néhány hét után. Mi, a család pedig kaptunk egy nagyszerű segítséget, támaszt és barátokat a Csemeteliget által. Amint a hugi odanő, szeretnénk őt is Ligetes leányzóként tudni, de addig is maradnak a baba-mama foglalkozások. Ja és ezt vidékről, mert így egy gyerekkel napközben el tudtam intézni ,amit szükséges.
Örök hála és köszönet minden Csemeteligetesnek!”

Zolika és anyukája Évi

“Számunkra a legjobbkor nyitotta meg kapuit a Csemeteliget! Fiús anyaként azt gondoltam, hogy majd nekem is óvodába kell járnom ( vele ) ha betölti a 3 évet, mert matrica gyerek! Tudatosan kerestem olyan elfoglaltságot ami hasznos a számára és számomra is, így Miniovis lett szeptemberben. Rengeteget fejlődött ez idő alatt, a mozgása és a beszéde is. Nem tudok elég hálás lenni az “óvónéniknek” akik szeretetükkel, tudásukkal mindent megtettek az én pici gyerekemért! Hiányozni fog az egész Liget, úgy ahogy van ❤! ”

Benett és anyukája Ivett

“A facen akadtam rá a Ligetre még 2017 októberében kíváncsian vártam a kezdést. Sok foglalkozásra jártunk, amiket imádtunk Áronnal😊aztán kinőttük őket és váltottunk a miniovira, amiből sajnos már csak 2 napot járunk de már most nagyon hiányzik😥 a szuper játékok, kellemes környezet és a mindig segítőkész óvónénik. Áron fejlődéséhez rengeteget tettek hozzá, amiért mindig hálás leszek💕 . Köszönjük, hogy vagytok nekünk!!! ”

Áron és anyukája Erika

“Tőlem megkérdezte egy ismerősöm , hogy miért jár oda a kislányom, tök fölösleges, mivel tud többet, mint egy állami vagy másik bölcsi. MINDENBEN JOBB TÖBB. Imádtuk minden percét. Trabanttal is el lehet jutni mindenhová de azért mégis más élmény Mercivel utazni nem igaz?”

Bora és anyukája Petra

“Nem akartam bölcsibe adni Robint, ezt eldöntöttük, mikor megszületett. Aztán télen, mikor elkezdtük ovis nyílt napokra járni, közölte, hogy ő oviba akar menni. Anitát már régebbről ismerem, mindig szimpatikus volt az, amit és ahogyan csinált, a Csemeteliget alakulását is követtem, bár mi foglalkozásokra nem jutottunk el előtte. Felhívtam, és márciustól pont volt egy hely a Minioviban, nagyon örültem neki. 🙂
Mivel előtte szinte sosem voltunk külön, 1-2 rövid alkalmat leszámítva, így a beszokástól picit tartottam, de viszonylag könnyedén ment, hála és köszönet a gondozóknak. Azóta is örömmel jár, szinte rohan, utána pedig mesél itthon. Előtte sosem érdekelték a mondókák, a Minioviban rengeteget megtanult, itthon rendszeresen “szaval”, énekel. ❤ (Annak ellenére, hogy bent nem produkálja magát a többiekkel. 🙈) Nagyon élvezi a gyerek társaságot, és nekem az is szempont volt, hogy minőségi legyen az étkezés, mert erre itthon is figyelünk.
Mèg marad novemberig, amikor aztán elkezdi az ovit. Örülök, hogy egy ilyen csodálatos, jól felszerelt, foglalkozásokkal tarkított helyen tapasztalhatta meg elsőként a közösség élményét, csupaszív “óvónénik” kezei között. ❤ ”

Robin és anyukája Judit

“Mert a legjobb és KÉSZ!”

Zsombi és anyukája Niki

Árak 2020. szeptember 7-től (napi 3 óra: 9:00-12:00)

7000Ft1 hétköznap: havi 28 000 Ft
  • 2 hétköznap: havi 30 000 Ft (3750 Ft/nap)
  • 3 hétköznap: havi 42 000 Ft (3500 Ft/nap)
  • 4 hétköznap: havi 54 000 Ft (3375 Ft/nap)
  • 5 hétköznap: 65 000 Ft (3250 Ft/nap)
  • Előzetes bejelentkezés szükséges!
  • Hívd a 06-30/3290307-es vagy a 06-52/688-125-ös telefonszámot, vagy írj az anita@csemeteliget.hu címre!