Nagy Fruzsina
Nagy FruzsinaKisgyermeknevelő és gondozó
Kedvenc műsorom középiskolában a Spektrum televízión a „Miből lesz a cserebogár” volt, amely hosszú távon mutatta meg a különböző társadalmi rétegből származó gyerekek fejlődését és életbeli boldogulását a születésüktől a kora felnőttkorukig.
Azt hiszem végül ez inspirált arra, hogy a gyermekekkel kapcsolatos szakmát válaszak hivatásomnak. Sok más fiatalhoz hasonlóan én is külföldön kezdtem babysitterkedni és immár 7 éve foglalkozok gyerekekkel. Az évek alatt megszereztem a kisgyermeknevelői és gondozói, valamint a családi napközi vezetői képzettségeket. Kevesen tudják rólam, hogy fotográfus végzettségem is van, de ezt a szakmámat nem gyakorlom aktívan.

Miért szeretnék segíteni?

Talán közhelyesen hangozhat, de a mai rohanó világunkban nehezen találjuk meg az egyszerű boldogságot, az apró örömöket. A Csemeteliget egy olyan hely, ami visszanyúlik a gyökerekhez, olyan mint egy menedék, ahol jól és biztonságban érezheti magát felnőtt és gyerek egyaránt. Ezt szeretném a „Mini Ovi” csoportban is nyújtani, hogy visszaadhassam mind azt a sok szeretetet, amit a gyerekektől kapok. Gyerekkel lenni boldogság, hiszen ilyenkor a jelennek élünk. Számomra ez az azonnali boldogság receptje és ezt a gyerekeknek köszönhetem.

Miért tudok segíteni?

Eddig is családi bölcsődében dolgoztam és évek óta babysitterkedek. Ennek köszönhetően duplán nyílt lehetőségem megfigyelni a gyerekek családban és közösségben betöltött szerepét, illetve a szülők igényeit és a gyerekek szükségleteit az otthontól távol. A változatos napirend kialakítása mellett betekinthettem olyan foglalkozásokba, mint a Kerekítő vagy a baba-mama angol, melyek a Csemeteligetben profi szakemberek tartanak. A „Mini Ovi” napirendjének keretein belül is van lehetőség számos hasonló fejlesztő-foglalkoztató programra. A célom, hogy az anyukák nyugodt szívvel hagyhassák itt pár órára a csemetéjüket és a gyerekek boldogan jöjjenek, érezvén, hogy itt minden szükséges mozdulatot, odafigyelést és puszit megkapnak a szülőtől távol töltött idő alatt is.

Mit csinálok a Csemeteligetben?

Kisgyermeknevelőként segítem a gyerekek beszokását, segítem őket önállóságuk és a szobatisztaság kialakulásához vezető úton. Teljes körűen ellátom és gondozom a kisgyermeket, odafigyelek az egyéni szükségleteire. Közvetlen kapcsolatot tartok a szülőkkel, nyomon követem a gyerekek fejlődésének fokozatait. Észrevételeimet mindig jelzem a szülők felé. Évszaknak, ünnepnek megfelelő napirend kialakítását biztosítom: mesék olvasása, dalocskák gyakorlása, kreatív elfoglaltságok szervezése, népi hagyományaink ápolása és tanítása, a miniovis korosztálynak megfelelő előadásban. Ezeken túlmenően gondoskodom a Csemeteliget életének mindent kielégítő szervezésében.