Erdélyi Anita
Erdélyi AnitaBábos Mesekuckó és Csiri-biri torna vezető
34 éves vagyok, 2 gyermek édesanyja. Kisfiam 5, kislányom 1,5 éves. Végzettségemet tekintve közgazdász, gazdasági agrármérnök, vállalkozásszervező és pénzügyi szakember vagyok. A gyermekeimmel együtt töltött idő alatt családi napközi vezetői, óvodai dajka és babysitter képesítéseket is szereztem. Ezen túl számos baba-mama foglalkozásvezetői képzést is elvégeztem, többek között a Bábos Mesekuckóét és a Csiri-biri tornáét.

Miért szeretnék segíteni?

Egyrészről azért, mert a gyermekek számára 7 éves korukig a mese, a mozgás, a zene és a játék a legfontosabb dolog az életükben. Ezt a négy elvet építettem be a Csemeteligetbe, a foglalkozások tematikájába, a szakmai programba. Másrészről, és az előzővel szoros összefüggésben, azt tapasztaltam az itthon töltött évek alatt, hogy jó időben ki tudunk mozdulni a gyermekkel, rossz idő esetén viszont állandó problémaként merül fel a hová menjünk, hol mozogjunk, hogyan fárasszam le a gyereket kérdés. Rövid felmérést követően megállapítottam, hogy Debrecenben nem elérhetőek azok a baba-mama foglalkozások, melyek a fővárosban és a Dunántúlon nagy népszerűségnek örvendenek. Amikor a gyermek már otthon azt kérdezi az anyukájától, hogy Eszti néni milyen mesét fog bábozni nekünk a héten?, vagy vajon milyen eszközöket vesz elő Ildi néni a Csiri-biri tornán? Amikor egy baba-mama foglalkozáson azt látod, hogy a gyermek rendkívül élvezi, az anyuka örömmel hozza a csemetéjét, a foglalkozásvezető pedig szívvel lélekkel vezeti a foglalkozást, és a gyermekekért él, leírhatatlan dolog. Szeretném átadni a mese, a mozgás, a bábozás és az alkotás élményét a gyermekeknek, és ezzel hozzájárulni személyes fejlődésükhöz.

Miért tudok segíteni?

Azért, mert az elmúlt években az anyukák és gyermekek igényeit, valamint a különböző baba-mama foglalkozásokat elemeztem és vizsgáltam. Több, országszerte népszerű és védjegyzett foglalkozásvezetői képzést végeztem el, melyet az előzött meg, hogy rendszeresen feljártam Budapestre és a Dunántúlra a foglalkozások megtekintése és hospitálása végett. Ezen túl közel 5 éve játékokat készítek természetes alapanyagokból. A játékok között saját találmányú társasjátékok és egyéni, fejlesztő játékok is megtalálhatók.

Mit csinálok a Csemeteligetben?

Azon túl, hogy megálmodtam, koordinálom is a Csemeteliget életét, a Bábos Mesekuckó foglalkozásokat vezetem és Csiri-biri tornát tartok.

Bagi Ágnes
Bagi Ágnes

Miért szeretnék segíteni?

Mert látom, hogy sok család életében problémát okoz az, hogy esténként, különösen a hidegebb évszakokban mivel elégítsék ki az izgő-mozgó gyermekek mozgásigényét. Ezen túl munkám során nap mint nap látom azt, hogy sok gyermek nem rendelkezik a korának megfelelő mozgással, mely a későbbiekben, különösen az iskolakezdés éveiben okoz, okozhat gondokat. A mozgásnak kiemelt szerepe van az idegrendszer fejlődésében, ezért kell különös figyelmet fordítanunk a gyerek mozgásigényének kielégítésére.

Miért tudok segíteni?

Gyógytornászként dolgozom a Gyermekrehabilitációs Központban, ahol elsősorban csoportos foglalkozásokat tartok. A hozzám járó gyerekek többsége óvodás korú. A Lurkó Kuckó magánrendelőben egyéni és kis csoportos tornákat tartok kisebbeknek és nagyobbaknak is. Emellett van egy lovam, akinek segítségével lovasterápiát tartok. Hippoterápiával elsősorban a mozgássérültek életminőségének javítása a célom. Remélem, hogy hamarosan a kiskutyám szeretetét is megoszthatom a gyerekekkel a fejlesztő foglalkozások során.

Mit csinálok a Csemeteligetben?

Játékos mozgásfejlesztő ovitornát tartok. A tornák során kiscsoportos formában ismerkedünk meg a különböző tornatermi és fejlesztő eszközökkel, azok biztonságos használatával. Játékok segítségével növeljük a csapatszellemet, páros és egyéni feladatokkal fejlesztjük a figyelmet, a koncentrációt. A cél a gyermekek mozgásának ügyesítése, az adott életkorban elvárható mozgások megtanulása, esetleges félelmek leküzdése, miközben elősegítjük, hogy később könnyed legyen az iskolakezdés. A feladattudat, feladattartás megtanulása észrevétlenül történik. Sok mondókával kiegészítve a beszédkésztetés, a kifejező nyelvi készség, a mozgás-ritmus összehangolására is hangsúlyt fektetünk. Az órák során számos egyensúlyfejlesztő gyakorlatot csinálunk, valamint előkerülnek a szenzoros mozgások gyakorlására szolgáló feladatok is. Amit garantálok: jó kedvű, mozgást kedvelő, kellemesen elfáradt gyermek.

Bodnár Rebeka
Bodnár Rebekaangol nyelvtanár
Bodnár Rebeka vagyok, 24 éves. Az egyetemet anglisztika szakos bölcsészként végeztem. Életemben fontos szerepet játszik a család, nagyon könnyen megtalálom a közös hangot a gyerekekkel. Ez vezetett ahhoz a célomhoz, hogy az angol nyelvet tanítsam.

Miért szeretnék segíteni?

Manapság elengedhetetlen az angol nyelv tanulása. A korai nyelvoktatás módszere meghatározó abban, hogy később milyen minőségben és mennyire bátran merik beszélni a nyelvet. A gyermekek az iskolás korhoz érve már szép emlékekkel tekinthetnek vissza a nyelvtanulásra, így a játékosan elsajátított alapok után a későbbi nyelvtanulást nem teherként fogják fel. Célom, hogy jókedvűen töltsük el az időt, miközben észre sem veszik a gyerekek, hogy mennyit tanulnak!

Miért tudok segíteni?

A Kids’ fun club – angol tanoda vezetőjeként már jelentős nyelvtanítási tapasztalattal bírok, és bátran kijelenthetem, hogy a lurkók egytől-egyig felhőtlenül szórakozva fejlődnek az órákon. Azoknak az anyukáknak, akik csemetéikkel együtt szeretnének fejlődni, nagy örömmel segítek majd abban, hogy otthon is gyakorolhassák az angol nyelvet, akár egy-egy csiklandozó, dalocska vagy mondóka segítségével, ezzel is közelebb hozva az idegen nyelvet a mindennapokhoz.

Mit csinálok a Csemeteligetben?

A tudást kompetencia alapú oktatással, rejtett módon, képességfejlesztő játékokba beágyazva adom át a kicsiknek, bevezetve őket az angol nyelv szépségeibe. Mindezt képességfejlesztő gyakorlatokkal, memóriajátékokkal, mozgásos és zenés gyakorlatok segítségével.

Bonné Posztós Réka
Bonné Posztós Rékapszichológus, integratív gyermekterapeuta
9 éve foglalkozom gyerekekkel és gyerekcsoportokkal. 3 évig dolgoztam óvodapszichológusként, mindaddig, míg saját kis királyfim meg nem érkezett hozzám. Egész életemet végig kísérte a mesék és az alkotás szeretete, melyet családom nő tagjai hagytak rám örökül. Nem véletlen, hogy életutam során választásaimat mindezek irányába tettem meg és segítő tevékenységemben kiemelt helyet kapnak. Küldetésemnek tartom a gyermekek életének megkönnyítését, fontos számomra, hogy közvetítsem a családok felé az együtt töltött hasznos idő és a családban rejlő megtartó erő pótolhatatlanságát.

Miért szeretnék segíteni?

Óvodapszichológusként nagyon sok gyerkőccel találkoztam. Sokszor láttam, hogy egy-egy gyereknek nehézséget jelentett, hogy reggel könnyek nélkül tudjon elbúcsúzni a szüleitől. Sokuk ilyen vagy olyan okok miatt nem talált hangot kortársaival, valamiért nehézkes volt számukra a barátkozás, a közös játék. Volt, akinek megszólalni is kihívás volt a gyerekek és a felnőttek előtt. Volt, aki nem tudta még jól érvényesíteni akaratát, ezért háttérbe kerültek az ötletei, vagy épp ellenkezőleg, erőszakosabban próbált érvényt szerezni azoknak, amiért aztán társai nem szerettek játszani vele. Volt olyan, akinek veszíteni volt nagyon nehéz a játékokban vagy a szócsatákban, de olyan is, aki a győzelmét nem tudta megfelelően megélni. Sokszor fordult felém a szülők kérdő-kérő tekintete: hogy segítsen gyermekének ezekben a helyzetekben, mit tegyen, hogy gyermekét boldog mosollyal az arcán hagyja ott az óvodában és elégedett jókedvet lásson ugyanezen a pofikán, amikor délután újra találkoznak. Célommá vált, hogy a gyermekeket és a családokat olyan eszközökkel segítsem, melyek révén a gyermek biztonságban, nyugodtan és kiegyensúlyozottan tud működni mindennapjaiban, amik lehetővé teszik számára, hogy kicsi élete kihívásaival bátran szembenézzen és elégedettséget élhessen meg ezekben a helyzetekben. Mindemellett azt is kiemelten fontosnak tartom, hogy segítsem a családokat abban, hogy együtt -családként- jól és élvezetesen tudjanak időt eltölteni, mindannyiuk érdekében.

Miért tudok segíteni?

Munkám során szerzett tapasztalataim olyan módszerek keresésére sarkaltak, amelyek lehetővé teszik, hogy a gyermekek igényeihez a lehető legjobban tudjak alkalmazkodni. Ezt biztosította számomra az integratív gyermekterapeuta képzés, mely által megfelelő módszertani repertoárhoz jutottam.

Mit csinálok a Csemeteligetben?

A Lehetsz Király! fejlesztő foglalkozásokat koordinálom és vezetem.

Császár-Sallai Adrienn
Császár-Sallai AdriennAngol tanár
34 éves vagyok, kétgyermekes édesanya és az Angol otthonról oldal szerzője. Tanulmányaimat a Debreceni Egyetemen végeztem. Több, mint 10 éve foglalkozom angol tanítással, nyelvvizsgára való felkészítéssel. Az első gyermekem születése után váltottam a személyes oktatásról az online tanításra. Mindig a kiscsoportos oktatás és a magántanítás vonzott, amihez az online forma keretében megtaláltam a tökéletes eszközt.

Miért szeretnék segíteni?

Mert fontosnak tartom a tanulást, önmagunk fejlesztését. Hiszek abban, hogy annyi ember vagy, ahány nyelvet beszélsz. Egy anyának a legnagyobb dilemma, hogy vissza tud –e menni a munkahelyére, amikor a gyermeke bölcsis vagy ovis lesz, vagy fog –e találni megfelelő munkahelyet. Ha rendelkezik nyelvtudással, akkor ez sokat javít az esélyein a munkaerőpiacon. Én ebben szeretnék segíteni az anyukáknak. Az online oktatásnak köszönhetően sok édesanya tud rugalmasan tanulni, nyelvvizsgára felkészülni.

Miért tudok segíteni?

Több, mint 10 éve tanítok angolt a kezdő szinttől a felsőfokig. Kialakult a saját módszerem, aminek segítségével a tanítványaim sikeresen veszik az akadályokat. Fontosnak tartom a beszédközpontú oktatást, ezért a konzultációkat főleg a szóbeli kommunikációra használom. Igyekszem kihasználni az internet adta lehetőségeket: aktuális cikkeket, videókat használok az óráimon. Arra bátorítom a tanítványaimat, hogy kreatívan építsék be az angolt a mindennapjaikba, hogy akkor is foglalkozzanak vele, ha csak 15 percük jut aznap a gyakorlásra. Ami viszont az egyik legfontosabb a tanítás során az az önbizalom erősítése: igenis képes vagy rá, meg tudod csinálni. Örülök, hogy sokan ezt köszönték meg nekem a leginkább. Azt, hogy önbizalmat kaptak tőlem.

Mit csinálok a Csemeteligetben?

Én vezetem az Anya Angol csoportokat, amelyek 4-6 fős létszámmal indulnak azért, hogy mindenki maximális figyelmet kapjon az órákon. Ezen kívül vezetem a Mom’s English Club-ot, aminek a célja, hogy kötetlenül beszélgessünk angolul, így az anyukáknak lehetőségük van felfrissíteni az angoltudásukat, ismerkedni, beszélgetni.

Dr. Aukszi Tamás
Dr. Aukszi TamásA családtámogatások szakértője
38 éves vagyok, a családtámogatások szakértője, tanácsadója, a Jogvadász és a Családtámogatások oldal szerzője. A jogász végzettségem mellett ingatlanforgalmi szakjogász képesítéssel és jogi szakvizsgával is rendelkezem. Feleségemmel, 5 éves kisfiammal és 1 éves kislányommal élek Debrecenben.

Miért szeretnék segíteni?

Azt tapasztaltam, hogy nincs olyan fórum, ahol a szülők, a kismamák a családtámogatásokkal kapcsolatos kérdéseikre érdemleges választ kapnának, ezért indítottam a közérthető, könnyed, személyes hangvételű, de mégis komoly problémákra választ adó fent említett két internetes oldalt, amikkel a családtámogatások kapcsán a szülők segítségére lehetek.

Miért tudok segíteni?

Azért mert 10 évet dolgoztam a Debreceni Törvényszék kötelékében: voltam ügyintéző, bírósági fogalmazó és titkár. Bőven szereztem tapasztalatokat a családi jog területéről, részt vettem a bírósági félfogadási napokon (panasznap), ahol jogi tanácsokat adtam mindenféle ügyes-bajos dolgokkal kapcsolatban, mint például gyermektartásdíj kérési, gyermekelhelyezési, házasság felbontási, valamint más családjogi ügyekben, úgyhogy alaposan beleástam magam a családtámogatások rendszerébe.

Mit csinálok a Csemeteligetben?

A családtámogatások témakörében tanácsadást tartok.

Minden további részlet, a munkadíj összege, valamint a jelentkezési lehetőség az alábbi gombra kattintva érhető el.

Amennyiben személyes tanácsadást nem igénylő egy-két kérdésed van csak, abban az esetben javaslom a Kérdezz-Felelek szolgáltatás igénybe vételét.

További információk a személyes tanácsadásról
Dr. Bíró Liliána
Dr. Bíró LiliánaSzoptatási tanácsadás és babamasszázs oktatás

Miért szeretnék segíteni?

Orvosi munkám során gyakran találkoztam várandósokkal és kismamákkal kapcsolatos kérdésekkel, majd két gyermekem születése után a saját bőrömön is tapasztaltam, milyen nagy szüksége van az édesanyának megfelelő információkra és támogatásra. Azt gondolom, hogy a harmonikus anya-gyermek kapcsolathoz több tevékenység is hozzájárul, így többek közt az igény szerint szoptatás, a jótékony hatással bíró babamasszázs, így ezek elsajátításában is szeretnék segítséget nyújtani.

Miért tudok segíteni?

A Debreceni Gyermekklinikán orvosként szerzett tapasztalatok, a Semmelweis Egyetem laktációs szaktanácsadó képzésén kapott tudás, valamint az IBCLC-ként végzett tanácsadói munka révén tudom támogatni az édesanyákat.

Mit csinálok a Csemeteligetben?

Várandósoknak, szoptató édesanyáknak, babáiknak és családjaiknak szóló témákkal várom az érdeklődőket a Kismama Klubba. Közös beszélgetésen keresztül szeretnék gyakorlati tanácsokat, tippeket adni az örömteli családi együttléthez. A Csemeteliget Babamasszázs tanfolyamán olyan technikákat is átadok a szülőknek, amelyekkel hozzájárulhatnak a kicsik kiegyensúlyozottabb testi-lelki fejlődéséhez a kellemes, szeretetteljes érintéseken keresztül.

Kiss Anikó
Kiss AnikóHordozási tanácsadás

Miért szeretnék segíteni?

A babahordozás egy ösztönös és alapvető módja a kisbaba anyukához való kötődési szükségleteinek kielégítésére, a hétköznapok nehézségeinek megoldására. A hordozással kapcsolatban több felmerülő kérdés van, amik megbeszéléséhez elengedhetetlen a személyes találkozó és a lehetőség a folyamatos kapcsolattartásra. Három gyermekes édesanyaként én már többször is átéltem azt a csodálatos érzést, amit a babahordozás adott az éltemhez. Szeretnék minél több anyukát hozzásegíteni ahhoz, hogy mindezt ők is megtapasztalhassák.

Miért tudok segíteni?

Saját tapasztalataim és a Belibuba Babahordozó Iskolában szerzett tudásom révén sok-sok családnak megmutattam már, hogy mi az a plusz, amit a babahordozás hozhat az anyukák életébe. Találkoztam kismamákkal szülésfelkészítő alkalmakon, szükség esetén felkerestem őket az otthonukban, sőt a Maminbaba Debrecen óráin is igénybe vették a segítségemet. A több száz családdal való együttműködés során szerzett gyakorlatomat felhasználva rávezetem az édesanyákat, édesapákat arra, hogy hogyan tudják a kisbabájuk legalapvetőbb szükségleteit kielégíteni a megfelelő babahordozó eszköz segítségével.

Mit csinálok a Csemeteligetben?

Saját babahordozós tapasztalataimat és tudásomat adom át tanácsadás keretében, valamint szervezem a Debreceni Hordozós Klubot.Tanácsadásomon átbeszéljük az anatómiailag helyes, és biztonságos babahordozás alapjait. Megismerkedhetsz a különböző hordozóeszközökkel, amiket kipróbálhatsz és bérelhetsz is. Gyakorló babát biztosítok, így az sem baj, ha gyermeked épp alszik. Javaslom, hogy keress meg, ha szeretnél többet tudni a helyes, és biztonságos babahordozásról, ha a kisbabád sírós, nyugtalan, és nem tudod mi a megoldás, ha úgy érzed, nem boldogulsz a hétköznapokban, túl nehéz egy kisbabával, ha hordozni szeretnéd gyermeked, de gerinc problémád van, ha hordozóeszköz vásárlás előtt állsz, és bizonytalan vagy.

A tanácsadást követően már magabiztosan fogod hordozni kisbabádat! Keress bátran!

Kullár-Halász Ildikó
Kullár-Halász IldikóTanító, fejlesztőpedagógus, komplex mozgásterápiás fejlesztő
Van egy 8 éves nagy fiam, aki a mindennapjaimban és a munkámban is ösztönöz. A vele való játék és tanulás segít abban, hogy közelebb kerüljek a vele egyidős gyerekek érdeklődéséhez, igényeihez, játékaihoz, feladatokhoz való viszonyukhoz. Első kézből teszteli az ügyességi vagy akár a saját készítésű játékaimat. Élő példa arra, hogy ha az alapokat már kisgyermekkorban letesszük, gyerekjáték lehet a tanulás.

Miért szeretnék segíteni?

2013 óta dolgozom pedagógusként, második diplomámat 2015 júniusában szereztem fejlesztőpedagógus szakirányon. Napközis nevelőként úgy éreztem keresnem kell a megfelelő módszereket, hogy hozzá tudjak járulni ahhoz, hogy a diákjaim örömmel és eredményesen legyenek képesek a tanulás elsajátítására. Azt tapasztaltam, hogy az első osztályban történő lemaradás végigkíséri azokat a gyermekeket, akiknél nem történt meg a megfelelő képességek megalapozása egészen a középiskolába lépésükig, vagy akár még azt követően is. Kerestem a módszereket, megoldásokat arra, hogy miként tudnám segíteni ezeket a gyerekeket. Iskola előkészítő foglalkozásokat tartok, s mozgásfejlesztő órákat azért, hogy már az első év sikerélményekben gazdag lehessen a kisiskolások számára. Célom, hogy tanulóim képessé váljanak elérni önmagukhoz mérten a legjobb teljesítményt, kihozzák magukból azt, ami bennük van.

Miért tudok segíteni?

Kiemelt fontosságú munkám során a mozgásfejlesztés, mivel kulcsfontosságú szerepe van a képességfejlesztésben. Kisgyermekkorban az idegrendszer érlelésének leghatékonyabb eszköze a mozgás. A mozgáson keresztül az idegrendszer bepótolja azokat a hiányosságokat, amelyek a korai életszakaszban keletkeztek. A mozgásfejlesztés következtében alkalmam nyílik az egész személyiség fejlesztésére, hiszen a testi fejlődésen túl hatunk az értelemre, a szociális és lelki képességekre egyaránt. Amíg én egy nagyon tudatosan felépített, megelőzés központú gyakorlatanyaggal korrigálom a különböző tartáshibákat, illetve fejlesztem a gyerekek mozgáskészségét, közben ők azt érzik, hogy „csak” játszanak. Mottóm: „Csináljon bármit, ami nyitogatja szemét és eszét, szaporítja tapasztalatait. Ő azt hiszi csak játszik. De mi már tudjuk, mire megy a játék. Arra, hogy e világban otthonosan mozgó, eleven eszű és tevékeny ember váljék belőle.” (Varga Domokos)

Mit csinálok a Csemeteligetben?

Az iskola előkészítő programot (Sulis leszek!), illetve a Pattogó-mocorgó labdás ügyességfejlesztő órákat fogom koordinálni. Hangolódjatok velünk a sulira! • Örülnél, ha a gyermeked felkészülten várná az iskolát? • Szeretnéd, ha a csemetéd számára gyerekjáték lenne a megismerési folyamatok összessége? • Vágysz arra, hogy örömmel, zökkenőmentesen és sikerélményekkel teljen már az első év a suliban? Akkor nálunk a helyetek! Barátságos környezetben, jó hangulatban, játszva tanulással, hatékonyan fejlesztjük gyermeked iskolai élethez szükséges alapképességeit. A foglalkozások igazodnak a gyermeked életkori sajátosságaihoz, sok mozgással, sok érdekes és izgalmas eszközzel, mindig a játéké lesz a főszerep. Minden egyes találkozásnál nagy hangsúlyt kapnak az alapmozgások (járás, futás, ugrás, kúszás, mászás, dobás), hiszen ezek fejlesztik a leghatékonyabban a fizikai állapot mellett: • az érékelést • az észlelést • a testsémát • a figyelmet • a ritmusérzéket • a téri tájékozódást • az egyensúlyérzéket • a koncentrációs képességet. Szerepet kap a finommozgás fejlesztése, a szem-kéz koordinációja, kézizom lazítása. Mindezek játszva, oldott hangulatban, hogy az a kisgyermek is, aki eddig nem szeretett rajzolni szívesen csatlakozzon társaihoz. A mondókákkal, énekekkel kísért feladatvégzés segíti a kommunikációjukat és az anyanyelvi készségeiket. Biztos vagyok benne, hogy a felkészítő program végén gyermeked számára ÖRÖM lesz az iskolakezdés.

Miért tudok segíteni?

A zene, az ének, a mondókák, a dalok összességükben egy eszközt képeznek, amit régen örökül kaptak a lányok a szüleiktől és nagyszüleiktől. Ez az öröklődés mára sajnos megszakadt, de most is van a Csemeteliget, ahol az anyukák megint összegyűlhetnek, megnyugodhatnak, s láthatják, hogy másnak is van hasonló problémája, közben pedig olyan módszert tanulhatnak, amivel nem csak abban a 45 percben érezhetik jól magukat, hanem egy olyan szoros és nagyon közvetlen kapcsolatot teremthetnek a gyermekükkel, amely segítségével nem mellesleg kényes helyzetek megoldására is képessé válhatnak. A foglalkozásaimon alkalmazott játékok a ritmusérzék fejlesztésének legkorábbi módszerei, segítenek kialakítani a gyermek testtudatosságát, fejlesztik a beszédkészséget. Mire a kicsi megtanul beszélni, már tudja a mondókákat és szinte minden szituációra lesz egy dalocskája.

Mit csinálok a Csemeteligetben?

A Hőcögtető foglalkozáson a népi kincstárunkat felhasználva változatosan játszunk különböző ölbeli játékokat, cirógatókat, lovagoltatókat, sétáltatókat. Közben sokat énekelünk, a gyerekek különböző egyszerű hangszerekkel is megismerkedhetnek, vadászhatnak a mindig varázslatos buborékokra, színes ernyő alá bújhatnak és az ernyőn repülő labdákat gyűjtögethetik. A szülő és a gyermek a foglalkozások alkalmával jelképesen kis dióba kerekedik, így a dióhéj és termés örökké elválaszthatatlan egységgé formálódik. És a móka folytatódhat tovább otthon is.

Nagy Fruzsina
Nagy FruzsinaKisgyermeknevelő és gondozó
Kedvenc műsorom középiskolában a Spektrum televízión a „Miből lesz a cserebogár” volt, amely hosszú távon mutatta meg a különböző társadalmi rétegből származó gyerekek fejlődését és életbeli boldogulását a születésüktől a kora felnőttkorukig. Azt hiszem végül ez inspirált arra, hogy a gyermekekkel kapcsolatos szakmát válaszak hivatásomnak. Sok más fiatalhoz hasonlóan én is külföldön kezdtem babysitterkedni és immár 7 éve foglalkozok gyerekekkel. Az évek alatt megszereztem a kisgyermeknevelői és gondozói, valamint a családi napközi vezetői képzettségeket. Kevesen tudják rólam, hogy fotográfus végzettségem is van, de ezt a szakmámat nem gyakorlom aktívan.

Miért szeretnék segíteni?

Talán közhelyesen hangozhat, de a mai rohanó világunkban nehezen találjuk meg az egyszerű boldogságot, az apró örömöket. A Csemeteliget egy olyan hely, ami visszanyúlik a gyökerekhez, olyan mint egy menedék, ahol jól és biztonságban érezheti magát felnőtt és gyerek egyaránt. Ezt szeretném a „Mini Ovi” csoportban is nyújtani, hogy visszaadhassam mind azt a sok szeretetet, amit a gyerekektől kapok. Gyerekkel lenni boldogság, hiszen ilyenkor a jelennek élünk. Számomra ez az azonnali boldogság receptje és ezt a gyerekeknek köszönhetem.

Miért tudok segíteni?

Több mint egy évig dolgoztam családi bölcsődében és évek óta babysitterkedek. Ennek köszönhetően duplán nyílt lehetőségem megfigyelni a gyerekek családban és közösségben betöltött szerepét, illetve a szülők igényeit és a gyerekek szükségleteit az otthontól távol. A változatos napirend kialakítása mellett beletanulhattam olyan foglalkozásokba, mint a hőcögtető vagy a baba-angol, melyek a Csemeteligetben profi szakemberek által lesznek megtartva. A „Mini Ovi” napirendjének keretein belül is lesz lehetőség számos hasonló fejlesztő-foglalkoztató programra. A célom, hogy az anyukák nyugodt szívvel hagyhassák itt pár órára a csemetéjüket és a gyerekek boldogan jöjjenek, érezvén hogy itt minden szükséges mozdulatot, odafigyelést és puszit megkapnak a szülőtől távol töltött idő alatt is.

Mit csinálok a Csemeteligetben?

Kisgyermeknevelőként segítem a gyerekek beszokását, segítem őket önállóságuk és a szobatisztaság kialakulásához vezető úton. Teljes körűen ellátom és gondozom a kisgyermeket, odafigyelek az egyéni szükségleteire. Közvetlen kapcsolatot tartok a szülőkkel, nyomon követem a gyerekek fejlődésének fokozatait. Észrevételeimet mindig jelzem a szülők felé. Évszaknak, ünnepnek megfelelő napirend kialakítása: mesék, dalocskák gyakorlása, kreatív elfoglaltságok szervezése, hagyományaink ápolása és tanítása, az ő korosztályuknak megfelelő előadásban. Ezeken túlmenően gondoskodom a Csemeteliget életének mindent kielégítő szervezésében.

Erdősné Sáfrány Anett
Erdősné Sáfrány AnettGyermekfelügyelő, óvodai dajka
Kétgyermekes anyuka vagyok és imádom a gyerekeket. 7 és 4 éves lányaim vannak, minden időmet Velük töltöm, Ők az életem. Rengeteg energiát adnak.

Miért szeretnék segíteni?

Azért, mert szeretek emberekkel foglalkozni, ismerem az anyukák problémáit, szeretem a gyermekeket. Szeretném, ha a Csemeteligetbe azért is szeretnének járni az anyukák és gyermekeik, mert az alkalmazottak kedvesek és segítőkészek.

Miért tudok segíteni?

Érettségi után óvodában dolgoztam, később pedig kommunikáció és könyvtáros diplomát szereztem. Kommunikációs és problémamegoldó képességeim kiválóak. A gyerekekkel bármikor, bármilyen szituáció előfordulhat, amire én mindig próbálok megoldást találni. A gyermekekkel otthon töltött idő alatt családi napközi vezetői, valamint óvodai dajka és babysitter képesítéseket is szereztem. Mindig is gyerekekkel szerettem volna igazán foglalkozni.

Mit csinálok a Csemeteligetben?

Ellátom a recepciósi feladatokat: érkezéskor fogadom a gyermekeket és az anyukákat. Segítek nekik az öltözködésben, tájékoztatást nyújtok a foglalkozásokról, bemutatom számukra a helyszínt, részt veszek a jegyek és a bérletek értékesítésében. Ha a Csemeteligetben töltött idő alatt bármi kérdés, probléma merül fel, információt és segítséget nyújtok számukra. Forduljatok hozzám bizalommal!

Szatmáry-Buka Helga
Szatmáry-Buka HelgaBalett oktatás

Miért szeretnék segíteni?

Mindazon óvodáskorú kislányok és kisfiúk számára, akik szeretnek mozogni, táncolni, szeretik a zenét és szeretnének megismerkedni a klasszikus zene világával, segítséget nyújtok a balett világának megismerésére. A balett segít a mozgáskoordináció, az egyensúly, a szép tartás fejlesztésben, a test tudat, ritmus és a zene összhangjának megtalálásában, e készség kialakításában.

Miért tudok segíteni?

3 éves korom óta táncolok és a tánc műfajain belül immár 28 éve foglalkozom klasszikus balettel, 10 éve modern tánccal. 2010-ben végeztem a Magyar Táncművészeti Főiskola táncpedagógus tagozatán. 7 éve indult el a saját balett iskolám: a Maszk Művészeti Iskola.

Mit csinálok a Csemeteligetben?

Balett oktatást tartok az óvodáskorú gyermekek számára.

Trázsi Emese
Trázsi EmeseNéptánc oktató, táncos zenebölcsi vezető
Több mint 15 éve a Forgórózsa Táncegyüttes aktív tagja vagyok és 4. éve az együttes óvodás csoportjának tartom a néptánc próbákat.

Miért szeretnék segíteni?

Azért, mert a táncos foglalkozásokon a gyermekek sokfajta képességét tudjuk fejleszteni. A testi képességek közül kiemelném a ritmusérzéket, a testtudatot, a figyelemkoncentrációt. Az óvoda előtti korosztályban még nem táncot tanulnak a gyermekek, inkább mozgáskultúrát. Amit látnak, elkezdik utánozni, használják és gyakorolják önállóan is a különböző mozdulatokat. A népdalok, mondókák segítségével a szókincsük is bővül, beszédkészségük is fejlődik, a közös éneklés és a tánc öröme egy plusz élményt ad a szülő-gyermek kapcsolathoz. Nagyanyáink, dédanyáink is ezt a kultúrát használták, szájról-szájra terjedtek a gyermekdalok és mondókák. Amit itt elsajátít a szülő, otthon is énekelheti és játszhatja a gyerkőccel. A gyermek megismerkedhet a magyar kultúrával, hagyományainkkal és már önmagában a népzene hallgatásával is formálódik személyisége. Mindemellett segít a közösségi életbe való beszoktatáshoz, amit én kiemelkedően fontosnak tartok. A tánc segítséget nyújt a szocializációban, a társas kapcsolatok kialakításában, itt figyelni kell a társakra, toleránsnak segítőkésznek kell lenni velük szemben. A gyermek tánc közben megtanulja, hogy a társaira figyelni kell, így, udvariasabb, megértőbb lesz gyermektársaival. A gyermek számára az, hogy mozoghat mindig is örömet, élményt jelent. Ezt úgy tudjuk fokozni, hogy a gyermek népzenére mozog, amely fokozza az érdeklődését a mozgás és a népünk kultúrájának elsajátítása iránt. Mindezek átadásában szeretnék segítségre lenni.

Miért tudok segíteni?

A Forgórózsa Táncegyüttes óvodás csoportjánál szerzett tapasztalataimat és az Így Tedd Rá! módszertan képzésen kapott tudásomat szeretném továbbadni. Célom, hogy minél több gyermekkel megszerettessem a néptáncot, illetve a magyar népzenét, hogy a gyermekek is olyan nagy örömüket leljék benne, mint amennyire én.

Mit csinálok a Csemeteligetben?

A táncos zenebölcsi foglalkozásokat vezetem.

Vilmányi Nóra
Vilmányi Nóraviselkedéselemző

Miért szeretnék segíteni?

Célcsoportom az óvodáskorú gyerekek, akik számára szeretnék olyan jellegű fejlesztést nyújtani, amely komplexen erősíti készségeiket, többek között az érzelmi intelligenciát, a társas kompetenciát, a logikai gondolkodást, a kreativitást és a konfliktuskezelést. A gyerekek a fejlesztő foglalkozásokon kiscsoportokban vesznek részt, amely során a hozzájuk leginkább közelálló tevékenységeket biztosítok (mese, mesejátékok, társasjátékok, alkotás, mozgás). Fontos szerepet kapnak a szituációs játékok, melyek megkönnyítik a közösségbe való beilleszkedést, az emberi kapcsolatok kiépítését és segítik kommunikációs képességeik fejlődését. A felsorolt területek fejlesztése kiváló alapot ad a kiegyensúlyozott élethez.

Miért tudok segíteni?

A Lehetsz Király munkacsoport tagjaként részt vettem a program oktatásában, viselkedéselemzőként megfelelő elméleti alapokat sajátítottam el. Jelenleg egészségpszichológia mesterszakon végzem tanulmányaimat. A területen több éves munkatapasztalattal rendelkezem. Lehetőségem volt óvodai, iskolai foglalkozások, nyári táborok, illetve számos rendkívüli program vezetésében.

Mit csinálok a Csemeteligetben?

A Lehetsz Király program komplex fejlesztő foglalkozásainak vezetésében veszek részt.