Szabó Mihályné (Marika)
Szabó Mihályné (Marika)Óvodapedagógus, csecsemő- és kisgyermeknevelő-gondozó

Kétgyermekes anyuka vagyok, és egy 18 hónapos kislány boldog nagymamája.

Miért szeretnék segíteni?

A 35 éves óvónői munkám során, sokrétű tapasztalatot szereztem a gyermeknevelésről.
Hitvallásom: minden gyermek, egy csoda, Isten ajándéka, az élet értelme.

Nagy megtiszteltetés számomra mikor reggel a legféltettebb kincseteket- a gyermekeiteket- átadjátok nekünk és nyugodt szívvel indultok a munkába, mert tudjátok, hogy jó kezekben vannak csemetéitek, és életkorának megfelelően fejlődik.

Miért tudok segíteni?

Dolgoztam családi napköziben is, ahol lehetőségem nyílt a bölcsődés korú gyermekek gondozására, nevelésére, amely szerintem egy értékközvetítő és értékteremtő folyamat. Munkám során midig igyekeztem a gyermeki személyiség teljes megismerésére, kibontakoztatására, és fejlődésének segítésére. Fő célom a gyermekek érzelmi biztonságának a kialakítása, mely alapul szolgál a tájékozódáshoz és a jó szokások kialakulásához.

Mit csinálok a Csemeteligetben?

2018-ban a nyári táboroztatás idején csatlakoztam a Csemeteliget életébe. Kisgyermeknevelőként és óvónőként igyekszem az ovielőkészítő (miniovi) és a családi bölcsőde életét minél élménydúsabbá, vidámabbá tenni. Az évszakoknak és az ünnepeknek megfelelően kialakítom a napirendet, az aktuális versek, dalok, mondókák és kézműves tevékenységekkel fűszerezve.

Az egyéni bánásmód elvét a mindennapi munkám során alkalmazom, mivel számomra minden gyermek egy csoda.
A világ legszebb hivatása, édesanyának lenni! A legnagyobb ajándék, amit gyermekünknek adhatunk, a feltétlen szeretet.