Nyári napközis gyerektáborok Debrecenben – a Csemeteliget 2020-as nyári tábor kínálata

Tábori hitvallásunk nem más, mint: A gyermekek érdeklődési körének megfelelő programok biztosítása széles spektrumon, jó levegőn, egészséges ételek fogyasztásával, a gyermekek igényeinek maximális kielégítésével, mindezt a mese, zene, mozgás, játék és kézműveskedés jegyében.

2018-ban közel 250 gyermeket táboroztattunk, 2019-ben kevesebb turnust indítva 180 gyermek érezte jól magát táboraink valamelyikében.

Miért válaszd a Csemeteligetet gyermeked nyári táborának helyszínéül?

A Csemeteliget Kelet Magyarország első és egyetlen baba-mama és gyermekközpontja, ahol a gyerekek önfeledten szórakozhatnak Debrecen környezetbarát területén, a Nagyerdőn. Központunk kialakításának köszönhetően kinti és benti foglalkozásokat is tartunk, az időjárás függvényében.

A jó levegő, a madarak csicsergése idevonzza a családokat, ez a legalkalmasabb hely egy kis kikapcsolódásra, messze a város zajától. Ebben az idilli környezetben álmodtam meg már 3 évvel ezelőtt azt, hogy nyáron táboroknak ad majd otthont a Csemeteliget.

Szakmai sikereinket a gyerekek és családok szeretetén és érdeklődésén túl mi sem bizonyítja jobban, minthogy 2018-ban megnyertük az Év Anyavállalata 2018 címet, ezen túlmenően különdíjban is részesültünk. 2019-ben jelölést kaptunk a Családháló 2019 díjra.

Miért van szükség 2020 nyarán még inkább a nyári táborokra?

 • a gyermekeknek hiányzik a társaság, gyermeknek gyermek a barátja, március óta sajnos nem élvezhették a gyermektársaságot,

 • a szülőknek kevés a szabadsága, vagy akár már teljesen el is fogyott,

 • bár otthon van anyuka egy kisebb testvérrel, de szeretné, ha még jobban le tudná kötni a nagyobb gyermeke/ket,

 • az elmúlt 10 hétben annyit kézműveskedtek a gyerekek, hogy már nagyon nehéz őket lekötni,

 • a gyermekek otthoni foglalkoztatása már a szülőknek is kihívás…

Milyen szempontokat vettem figyelembe idén a nyári táborok szervezése során?

 • kiscsoportos turnusok legyenek, maximum 10-12 fő/turnus

 • széles táborválaszték: számtalan téma, melyekkel a gyerekek leköthetőek

 • legyen iskola-előkészítő tábor: sok iskolába készülő gyermek kevés fejlesztést kapott az elmúlt hetekben,

 • a kimaradt ovis hónapokra tekintettel a feladatok úgy legyenek összeállítva, hogy fejlessze a gyermekek alapképességeit – mindezt természetesen teljesen JÁTÉKOSAN!,

 • biztonság

 • még inkább odafigyelünk a higiéniára, fertőtlenítésre,

 • figyelembe vesszük az ételallergiás gyermekek igényeit,

 • délutáni altatás biztosított legyen a kisebbek esetében,

 • odafigyelünk a napi vízfogyasztásukra, a mindennapos zöldség- és gyümölcs bevitelre is,

 • jelen helyzetre tekintettel ózonos levegőfertőtlenítő készülékkel fertőtlenítjük majd a levegőt, még biztonságosabbá téve a Csemeteligetben történő táboroztatást!

Mi jellemző általánosságban a nyári táborainkra?

Kétgyermekes édesanyaként olyan táborok szervezésére törekedtem, és törekszem, ahová jó szívvel engedném el a saját gyermekeimet is! Fontosnak tartom, hogy a gyermekek biztonságban legyenek, jó levegőn, és olyan tevékenységeket végezzenek a táborban, mely iránt érdeklődnek. Legyenek foglalkozások, de hagyjunk teret a gyermeknek a szabad játékra, önmaga kibontakoztatására.

Szülőként számomra a legfontosabb az, hogy abban az időszakban, amikor bizony nem tudunk előkapni egy nagyszülőt, rokont vagy babysittert, hogy átvészeljünk 1-1 hetet a nyárból, olyan feltételeket teremtsek a családok számára, mely révén tudják azt, hogy a lehető legjobb helyen van a gyermekük. Ez ebben a helyzetben különösen fontos, hiszen sok szülőnek már nagyon kevés szabadsága maradt, a gyermekek pedig szó szerint ki vannak éhezve a gyermektársaságra.

Általánosságban minden táborunkról elmondható, hogy:

 • a gyermek az érdeklődési körének megfelelő turnusok és programok közül választhat,

 • az egész tábort a mese-zene-játék-mozgás és kézműveskedés jegyében alakítottuk ki,

 • minden héten ellátogat majd hozzánk gitáros Tibi bácsink, fokozva a jó hangulatot,

 • délelőtti programok: a délelőtti programokat a tábor neve tükrözi: sütés-főzés, néptánc, torna, lego, tánca, balett stb…, közben szabad játék, tízórai, a délelőtti foglalkozások 2×45 percesek, de minden esetben a gyerekek igényeihez alkalmazkodunk,

 • délutáni programok: ebéd után meseolvasás, rövid csendes pihenő, szabad játék, kézműveskedés, csapatjátékok, gitáros mókaóra, csillámtetkó,

 • ebéd: Hajdúsági Étterem Kft-től rendeljük immár 3. éve, maximális elégedettséggel, változatos és bőséges, az étterem HACCP tanúsítvánnyal rendelkezik,

 • ételallergiás gyermekek esetében: szülővel egyeztetve vagy a Gluten Free-ből, vagy pedig a Blaháné étteremből (ételallergének feltüntetésével) rendelünk ebédet,

 • maximum: 10-12 gyermek/turnus, iskola-előkészítő tábor maximum 6 fő/tábor

 • reggel 7:30-tól fogadjuk a gyermekeket, délután pedig 16:30 lehet értük jönni

Milyen turnusok közül lehet választani 2020-ban?

A mai gyerekek érdeklődési köre sokrétű. Szeretik az újat, a változatosságot, szeretnek nyüzsögni. Érdekli őket a tánc, zene, mozgás, építés, kreatívkodás, a nagyobbakat már a sütés-főzés, kincskeresés, kalandok. Azért, hogy minél inkább ki tudják fejezni önmagukat, 2020-ban az alábbi turnusok kerültek meghirdetésre a Csemeteligetben:

Időpontok Turnus 1 Turnus 2 Turnus 3 Turnus 4
2020.06.29-07.03. Kincskereső tábor (7-10) Izgő-mozgó tábor (3-7) Csemete Kaland tábor (3-7)
2020.07.06-07.10. Sütő-főző tábor (7-10) Kincskereső tábor (3-7) Csemete Kaland tábor (3-7)
2020.07.13-07.17. Sütő-főző tábor (7-10) Dínó tábor (3-7) Csemete Kaland tábor (3-7) Komplex iskola-előkészítő tábor (6-7)
2020.07.20-07.24. Meseösvény tábor (3-7) Izgő-mozgó tábor (3-7) Csemete Kaland tábor (3-7) Komplex iskola-előkészítő tábor (6-7)
2020.07.27-07.31. Kincskereső tábor (7-10) Néptánc tábor (3-7) Csemete Kaland tábor (3-7)
2020.08.03-08.07. Balett tábor  (4-8) LEGO tábor (3-7) Csemete Kaland tábor (3-7)
2020.08.10.-08.14. Tánc tábor  (4-8) Bábos Mesekuckó tábor (3-7) Csemete Kaland tábor (3-7)
2020.08.17-08.19. Kincskereső tábor (3-7) LEGO tábor (3-7) Csemete Kaland tábor (3-7)

Táborok rövid leírása

Kincskereső tábor: H-P az egyik óra keretén belül 5 különböző tematika mentén keresünk kincset, lépésről lépésre haladva, jobbnál jobb feladatokat megoldva. A másik órában pedig saját magunk fogunk kincses térképet készíteni. Ovisoknak olvasni nem tudó feladatok lesznek. Ajánljuk: olyan gyermekeknek ajánljuk, akik szeretik a küldetéseket,

Izgő-mozgó tábor: 1 óra bent a tornateremben, 1 óra kint a szabadban. Bent: mozgásfejlesztő eszközök használata, akadálypálya, mozgásfejlesztés, egyensúlyfejlesztés. Udvaron: csapatban történő mozgásos tevékenységek. Ajánljuk: olyan gyermekeknek ajánljuk, akik nem tudnak megülni egy helyen, szó szerint izgő-mozgó csemeték, és olyan gyermekeknek is ajánlott, akinek fontos a mozgásfejlesztés.

Sütő-főző tábor: egészséges ételek készítése, kencék és vitaminbombák készítése, hazai és nemzetközi ételek készítése, töltöttkáposzta készítés, tésztagyúrás, lekvárkészítés. Idén fő szempontunk: Hogyan és mire használjuk fel a maradékot? Ajánljuk: olyan gyermekeknek akik érdeklődnek a téma iránt, otthon is szívesen ötletelnek főzés tekintetében, szívesen segédkeznek már kicsi koruk óta.

Meseösvény tábor: Minden nap más mesét dolgozunk fel feladatokkal, játékokkal, úgy, hogy különböző pontokon megyünk végig a meseösvényen. Minden ponton találkozunk valakivel, aki ad majd instrukciókat nekünk. Ajánljuk: olyan gyermekeknek, akik életében fontos szerepet tölt be a mese, és szívesen megismernének olyan módszereket, játékokat, melyeket otthon is tudnak majd hasznosítani.

Balett tábor: Nomen est omen. 😊 Ajánljuk: Olyan gyermekeknek ajánljuk, akik már balettoznak, vagy érdeklődnek a balett iránt, és szeretnék 1 héten keresztül kibontakoztatni magukat.

Tánc tábor: 3 különböző, egyszerűbb és bonyolultabb koreográfiát tanulnak meg a gyerekek egész héten, de igény esetén akár többet is. Az egész hetet átöleli a zene, móka, kacagás és természetesen a tánc. Ajánljuk: Olyan gyermekeknek ajánljuk, akik szeretik a zenét, táncot.

LEGO tábor: a nap első részében minden nap új lego dobozt bontunk ki, csapatban rakjuk ki, együttműködve. A másik órában pedig 4 nagy doboznyi legónkból lesznek küldetések és lego-val kapcsolatos játékok is. Ajánljuk: a LEGO szerelmeseinek.

Néptánc tábor: egyik óra a szabadban, másik bent a nagyteremben, néptáncolás, mondókázás, éneklés. Ajánljuk: olyan gyerekeknek, akik szeretik a népzenét, szeretik az énekeket, mondókákat.

Bábos Mesekuckó tábor: a nap első foglalkozása alatt lesz egy bábos mese, majd eltornázzuk a mesutat, ami a mesében történt, a végén pedig készítünk egy kis emléket szintén a meséhez kapcsolódóan. A nap másik részében pedig bábokat készítünk különböző alapanyagokból. Ajánljuk: olyan gyerekeknek, akik szeretik a mesét, mesefeldolgozást, bábozást, mozgást, kézműveskedést. A Bábos Mesekuckós héten tanultakat otthon is tudják majd alkalmazni a gyerekek.

Dínó tábor: egész héten dínós témát dolgozunk fel különböző játékokkal, feladatokkal. Dínó tojást keltetünk, alkotunk, mesélünk, mozgunk, dínó hangokat ismerünk fel. Ajánljuk: a dínók szerelmeseinek.

Csemete Kaland tábor: ezt a tábort a pedagógiám alapelvére építettem. H-P-ig naponta más és más foglalkozás lesz 5 téma mentén: mese-zene-mozgás-játék-kézműveskedés/alkotás. Ajánljuk: olyan gyerekeknek, akik egy igazi kalandban szeretnének részt venni.

Komplex iskola-előkészítő tábor: napi 3 db kiscsoportos fejlesztő foglalkozás, fókuszban: memória, figyelem, koncentráció, téri tájékozódás, szociális képességek, kommunikáció, kézműves foglalkozás, meseterápia, mozgás. Ajánljuk: 2020 szeptemberében iskolát kezdők számára.

Galéria

Mit mondanak rólunk azok, akik már nálunk táboroztak?

“A kisfiam nagyon jól érezte magát a sütő-főző táborban, minden nap élményekkel jött haza és bár 8,5 évesen először volt olyan táborban, ahol senkit nem ismert, hamar otthonosan érezte magát 🙂 Köszönjük!”

Krisztina

„Zéti azóta csak a LEGO táborról beszél, ha tehetné minden nap menne. Ugye jövőre is lesz?”

Timi

„Balázska állandóan emlegeti a néptánc tábort!”

Ági

„Én nem tudom, mit csináltok a gyerkőcökkel, de egész este csak mesélt, mesélt, és pikk-pakk elaludt.”

Zsuzsa

„Örülök, hogy megtaláltalak titeket. Itt tudom, hogy maximálisan odafigyeltek minden gyermekre, evésre, ivásra, és olyan programokat nyújtottok egész nap, hogy maximálisan le van kötve a gyermek.”

Katalin

„A ti táboraitok valóban nem a gyerekfelügyeletről szólnak! Egész napos programok, maximális odafigyelés, biztonság. Nekem ez a legfontosabb, jövőre is megyünk!”

Bea

Részvételi díj, kedvezmények

35.000 Ft/fő/hét

 • 2020.06.15-ig: egy összegben történő befizetés esetén: 32.000 Ft/fő/turnus
 • 2020.06.15 után: 35.000 Ft/fő/hét, tesókedvezmény, több turnusos kedvezmény: 32.000 Ft/fő/hét
 • kedvezmények nem összevonhatók, a részvételi díj tartalmazza: a foglalkozásvezetők, szakemberek költségeit, anyagköltséget, napi 3x-i étkezést benne zöldséget, gyümölcsöt, és étteremből rendelt ebédet (leves+főétel),plusz gyerekfelügyeleti díjat nem számítunk fel, az ár a csemete 7:30-16:30-ig való foglalkoztatását biztosítja! Igény szerint délutáni altatás megoldott a Csemeteligetben!

Jelentkezés, tájékoztatás

Tájékoztatás: Erdélyi Anita – Csemeteliget baba-mama és Gyermekközpont vezető, +3630/3290307, vagy írjatok e-mailt anita@csemeteliget.hu

Jelentkezés:

 • A jelentkezés a megállapodás és a jelentkezési lap együttes kitöltésével, valamint az előleg (50%) vagy a teljes tábordíj befizetésével végleges!
 • Jelentkezési lap, megállapodás és az egészségügyi nyilatkozat a weboldalunkról letölthető.
 • Az egészségügyi nyilatkozat dátuma a tábor napját megelőző 4 napnál nem lehet régebbi. Amennyiben a Kormány külön előírást tesz majd ezzel kapcsolatban, azt aktualizáljuk, és jelezzük felétek.
 • Jelentkezés elküldése: e-mailben (anita@csemeteliget.hu), vagy személyesen a recepciónkon: 4028 Debrecen, Nagyerdei krt. 16. (06.02-től egész nap itt vagyunk, előtte bármikor el tudok jönni, csak egyeztessünk előtte)
 • fizetés átutalással, vagy készpénzben a recepciónkon,
 • Jelentkezni a szabad helyek függvényében tudtok!
 • Szabad turnushelyeinkről a facebook oldalunkon tájékozódhattok: Csemeteliget facebook oldala

Jelentkezési lap, megállapodás és egészségügyi nyilatkozat letöltése

A jelentkezési lap letölthető az alábbi linkre kattintva: Csemeteliget_Tábor jelentkezési lap 2020

A Megállapodás letölthető az alábbi linkre kattintva: Csemeteliget_Megállapodás_2020

Az Egészségügyi Nyilatkozat letölthető az alábbi linkre kattintva: Egészségügyi nyilatkozat

Szeretettel várjuk csemetéd táboraink bármelyikébe!

További kérdésetek esetén készségesen állunk rendelkezésetekre!

Erdélyi Anita

Csemeteliget Baba-mama és Gyermekközpont vezető

+3630/3290307

anita@csemeteliget.hu