Tánczos Klaudia
Tánczos Klaudiacsecsemő - és kisgyermeknevelő

Gyermekkorom óta jó érzéssel töltött el, ha fontos lehettem és segíthettem a körülöttem lévőknek. Pozitív személyiségnek tartom magam, aki megtud „bolondulni” a gyermekekkel való közös játék élményszerűségéért. Szeretek énekelni, mondókázni és együtt tevékenykedni, játszani a gyermekekkel. Sokat mosolygok és örülök, ha másoknak is feldobhatom ezzel a napját. Hivatásom miatt még fontosabb célom a csecsemő és kisgyermeki lét megértése és a gyermekek fejlesztésében, biztatásában való segítés. Fontos számomra, hogy a Csemeteliget csoportjaiba járó kisdedek biztonságban, szeretetben érezzék magukat. A gondozási tevékenységeknél mindig figyelembe veszem az életkori sajátosságukat és egyénre szabottan a szükséges módon látom el őket. Alkalmazkodni tudok a kicsikhez és mindig figyelembe veszem a családi hagyományokat, a gyermekek életkorát, személyiségét.

Miért szeretnék segíteni?

Mert szeretem a hivatásomat és minél többet akarok megtudni a gyermeki létről, a gondolkodásuk módjáról és az általuk végzett játéktevékenységekről. Az így megszerzett tudást pedig az ő hasznukra fordítom vissza. A szülőknek segítséget szeretnék nyújtani a gyermekük megértéséhez, az esetleges viselkedési problémák megoldásában illetve, hogy gyermekük minél könnyebben illeszkedjen be a már beszoktatott kisgyermekek közé.

Miért tudok segíteni?

Csecsemő- és kisgyermeknevelőként végeztem a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógia karán, ahol elméletiben és gyakorlatban is korszerű, fejlett, többféle oktatásban vehettem részt. Tanulmányaim alatt bébiszitterként dolgoztam, mely során különböző életkorú és viselkedésű gyermekekkel találkozhattam, különböző nevelési stílusokkal ellátva. Nagyon sok tapasztalttal gazdagodtam és nagyon sok mindent megtanultam ezektől a családoktól, szülőktől, gyermekektől.

Mit csinálok a Csemeteligetben?

Kisgyermeknevelőként a minioviban segítem a gyermekek beszokását, önállóságuk és személyiségük kibontakoztatását, valamint a szobatisztaság kialakulását. Szorgalmazom a szabad játéktevékenységet, de segítségnyújtással is biztatom őket, ha ezt igénylik a gyermekek. Ellátom és gondozom a gyermekeket, miközben figyelek az egyéni szükségleteire, életkori sajátosságaikra. Közvetlen kapcsolatot tartok a szülőkkel és nyomon követem a gyerekek fejlődésének fokozatait. Észrevételeimet mindig jelzem a szülők felé, kérdéseikre is szívesen válaszolok, tanácsot adok. Az évszakoknak, ünnepeknek megfelelően kialakított napirendet betartom, énekeket, mondókákat gyakorlok a gyermekekkel és kreatív foglalkozásokat tartok azoknak a gyermekeknek, akik már igénylik ezt a fajta időtöltést.