Turik EszterGyógytornász, játékos ovitorna vezető
Miért szeretnék segíteni?

Mert látom, hogy sok család életében problémát okoz az, hogy esténként, különösen a hidegebb évszakokban mivel elégítsék ki az izgő-mozgó gyermekek mozgásigényét. Ezen túl munkám során nap mint nap látom azt, hogy sok gyermek nem rendelkezik a korának megfelelő mozgással, mely a későbbiekben, különösen az iskolakezdés éveiben okoz, okozhat gondokat. A mozgásnak kiemelt szerepe van az idegrendszer fejlődésében, ezért kell különös figyelmet fordítanunk a gyerek mozgásigényének kielégítésére.

Miért tudok segíteni?

Gyógytornászként dolgozom a Gyermekrehabilitációs Központban, ahol elsősorban csoportos foglalkozásokat tartok. A hozzám járó gyerekek többsége óvodás korú. A Lurkó Kuckó magánrendelőben egyéni és kis csoportos tornákat tartok kisebbeknek és nagyobbaknak is. Emellett van egy lovam, akinek segítségével lovasterápiát tartok. Hippoterápiával elsősorban a mozgássérültek életminőségének javítása a célom. Remélem, hogy hamarosan a kiskutyám szeretetét is megoszthatom a gyerekekkel a fejlesztő foglalkozások során.

Mit csinálok a Csemeteligetben?

Játékos mozgásfejlesztő ovitornát tartok. A tornák során kiscsoportos formában ismerkedünk meg a különböző tornatermi és fejlesztő eszközökkel, azok biztonságos használatával. Játékok segítségével növeljük a csapatszellemet, páros és egyéni feladatokkal fejlesztjük a figyelmet, a koncentrációt. A cél a gyermekek mozgásának ügyesítése, az adott életkorban elvárható mozgások megtanulása, esetleges félelmek leküzdése, miközben elősegítjük, hogy később könnyed legyen az iskolakezdés. A feladattudat, feladattartás megtanulása észrevétlenül történik. Sok mondókával kiegészítve a beszédkésztetés, a kifejező nyelvi készség, a mozgás-ritmus összehangolására is hangsúlyt fektetünk. Az órák során számos egyensúlyfejlesztő gyakorlatot csinálunk, valamint előkerülnek a szenzoros mozgások gyakorlására szolgáló feladatok is. Amit garantálok: jó kedvű, mozgást kedvelő, kellemesen elfáradt gyermek.