Dr. Aukszi Tamás
Dr. Aukszi TamásA családtámogatások szakértője
38 éves vagyok, a családtámogatások szakértője, tanácsadója, a Jogvadász és a Családtámogatások internetes oldal szerzője. A jogász végzettségem mellett ingatlanforgalmi szakjogász képesítéssel és jogi szakvizsgával is rendelkezem. Feleségemmel, 5 éves kisfiammal és 1 éves kislányommal élek Debrecenben.

Miért szeretnék segíteni?

Azért, mivel azt tapasztaltam, hogy nincs olyan fórum, ahol a szülők, a kismamák a családtámogatásokkal kapcsolatos kérdéseikre érdemleges választ kapnának. Ezért is indítottam a közérthető, könnyed, személyes hangvételű, de mégis komoly problémákra választ adó említett két internetes oldalt, amikkel a családtámogatások kapcsán a szülők segítségére lehetek.

Miért tudok segíteni?

Azért, mert 10 évet dolgoztam a Debreceni Törvényszék kötelékében: voltam ügyintéző, bírósági fogalmazó és titkár. A bírósági tárgyalásokon való részvétel révén bőven szereztem tapasztalatokat a családi jog területéről, részt vettem a bírósági félfogadási napokon (panasznapon), ahol jogi tanácsokat adtam mindenféle ügyes-bajos jogi dolgokkal kapcsolatban, főként családjogi ügyekben, ezért alaposan beleástam magam a családtámogatások rendszerébe.

Mit csinálok a Csemeteligetben?

A családtámogatások témakörében tanácsadást tartok.

Minden további részlet, a munkadíj összege, valamint a jelentkezési lehetőség az alábbi gombra kattintva érhető el.

Amennyiben személyes tanácsadást nem igénylő egy-két kérdésed van csak, abban az esetben javaslom a Kérdezz-Felelek szolgáltatás igénybe vételét.

További információk a személyes tanácsadásról
Seprényi Laura
Seprényi LauraKismama-masszázs

Miért szeretnék segíteni?

Mivel személyesen is átéltem a szülés-születés csodáját (három leány gyermek édesanyja vagyok), s megtapasztaltam, hogy a terhesség megváltoztatja a nő testi-lelki állapotát. A hormonális hatások miatti pszichés állapot, a fizikai állapot, a terhesség előrehaladtával fokozódó panaszok megjelenése jelentős terhet ró a várandósok szervezetére. Érzékenyebbé válnak, törődésre, megértésre, fizikális panaszaik enyhítésére vágynak. Szinte minden kismama arról számol be nekem, hogy sokszor megkérték párjukat, családtagjukat, kicsit nyomkodja már meg a vállukat, hátukat, lábukat, de elutasítást kaptak, mert a hozzátartozók félnek, hogy bajt okoznak ezzel, hiszen a köztudatban az él: kismamákat tilos masszírozni. Magyarországon sajnos ez az elterjedt nézet, azonban Keleten erről másképp vélekednek, ugyanis Thai kismama masszázzsal lehet segíteni a problémákon. Mivel több kismama, sőt kispapa is megkeresett az ügyben, ez motivált abban, hogy megoldást találjak számukra.

Miért tudok segíteni?

25 éve dolgozok szülésznőként Debrecenben. Jelentős tapasztalatot szereztem a szülőszobán, a gyermekágyas részlegen, a nőgyógyászati műtétes osztályon, dolgoztam az ambulancián és a terhes patológián. A hivatásom alatt felmerült igények és saját tapasztalataim vezéreltek a Thai kismama masszázs elsajátításához. Képzési lehetőséget kerestem, s ekkor találtam rá a Thai Masszőrök Magyarországi Egyesületének tanfolyamára, amit el is végeztem. Örömmel tapasztalom, hogy a thai kismama masszázst egyre többen kipróbálják, szeretik. Ezt mi sem támasztja alá jobban, hogy 99%-ban pozitív visszajelzéseket kapok, ajánlják egymásnak a vendégek és az anyukák szülés után is visszajárnak.

Mit csinálok a Csemeteligetben?

Masszázsban részesítem a kismamákat.

Ismerkedés a zene világával már pocaklakóként is. Felkészülés a babának és a mamának a nagy találkozásra, az azt megelőző csodálatos útra lélekmelengető klasszikusokkal. A pocakkoncert világába a TRIO Harmony juttatja el a kismamákat. A TRIO Harmony 3 kedves, mosolygós édesanyából áll, akik fontosnak tartják a zenei nevelést már a fogantatástól kezdődően. Fuvolán, hegedűn és csellón hallható a játékuk. Előadásaik 1 alkalmas jeggyel és bérlettel is látogathatók.

A TRIO Harmony tagjai: Majorosné Tóth Eleonóra – fuvola, Tornyainé Halmai Ágnes – cselló, Nagyné Katócz Zsuzsanna – hegedű.

Az oldal készítés alatt áll.